VPN – Waarom zou u VPN moeten kiezen

VPN- of virtueel privé-netwerk is een protocol dat je helpt bij het verbinden met andere netwerken via een openbaar netwerk of internet. De VPN-server fungeert als de link tussen de client en de VPN-server. Dit is een efficiënte manier om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke informatie of browsende activiteiten veilig blijven en beveiligen van ongeautoriseerde gebruikers op internet. Er zijn verschillende protocollen die worden gebruikt om beveiliging te bieden aan dit soort service en daarom moet de gebruiker op de hoogte zijn van deze verschillende protocollen.

Hoe kies je VPN?

Er zijn veel verschillende manieren om een VPN te kiezen. Maar de meest gebruikte methode is om in te loggen op de website van de VPN-providers en een VPN te kiezen. Er zijn enkele gratis VPN’s, maar de echte kwaliteit blijft alleen in de betaalde. In deze VPN-recensie zullen we kijken naar de voor- en nadelen van deze VPN-typen.

Er zijn twee soorten VPN’s, de eerste die niet bemant is en de tweede wordt beheerd.

Voor de onbeheerde VPN’s is het proces heel eenvoudig. Je hoeft alleen verbinding te maken met internet met behulp van de browser van uw keuze en volgt u vervolgens de instructies op het scherm. Er is een verbindingstatuspictogram in jouw browser. Als jouw verbinding ongedekte of niet correct is beveiligd, wordt het pictogram rood en wordt je gevraagd om een code in te voeren.

[adguru zoneid=”1748″]

Met succes verbonden

Nu, als je met succes bent verbonden met de VPN, ontvang je een webpagina met instructies voor het configureren en installeren van de VPN. Maar er zullen hiermee bepaalde nadelen zijn. Ten eerste kunnen de kosten voor dit soort VPN’s vrij hoog zijn. Dus, als je niet veel geld hebt om te sparen, blijf dan weg van deze optie.

Aan de andere kant is het verbinden via een VPN naar niet-Wi-Fi-ingeschakelde apparaten zoals laptops en desktops een geweldige deal. Zolang je verbonden bent via een snelle internetverbinding, heb je nooit problemen zoals je met traditionele kabel of Wi-Fi-verbindingen. Je kunt ook de VPN plaatsen op alle apparaten die veilig zijn en je kunt beveiligde draadloze verbindingen maken zoals PDA’s en smartphones. Ook kun je veilige draadloze verbindingen maken met jouw kantoorpremisse als je ergens gaat werken, en je zult nooit problemen hebben zoals je gewoonlijk met jouw bureaublad of laptop doet.

Volop voordelen met VPN

Er zijn veel andere voordelen in verband met VPN’s, waardoor gebruikers VPN’s kiezen in plaats van een ander soort verbinding zoals deze biedt. Zoals eerder vermeld, is een van de grootste voordelen van VPN dat het veilig browsen biedt. Dit is echt belangrijk, vooral als je surfen van gevoelige websites zoals websites voor financiële instellingen, creditcardsites en sociale netwerksites zoals Facebook. Door gebruik te maken van deze soorten websites, kun je er zeker van zijn dat je beschermd bent tegen hackers.

[adguru zoneid=”1748″]

Filteren en regelen van het internet voor je kinderen

Een ander groot voordeel is dat je VPN kunt gebruiken voor het filteren en regelen van internettoegang. Dit is vooral gunstig voor mensen die willen voorkomen dat hun kinderen inhoud bekijken die niet geschikt is voor hun leeftijd. Als u bijvoorbeeld in een bedrijf bent en u uw werknemers internettoegang wilt filteren, kunt u een VPN instellen om hun internetgebruik te regelen en te reguleren. Kortom, dit is net als het hebben van een online PRI-machine voor al jouw werknemers. Natuurlijk kun je ze niet stoppen met het bezoeken van websites voor volwassenen en dingen, maar je kunt tenminste hun browsende gewoonten beter beheren. Als zodanig is VPN erg handig voor veel bedrijven, zowel klein als groot.

Veiligheid

Ten slotte is een ander groot voordeel van VPN haar vermogen om veilige tunneling te bieden om ervoor te zorgen dat uw gegevens slechts één keer en voor altijd worden verzonden. Door eenvoudig het IP-adres te wijzigen, kun je voorkomen dat de gegevens meerdere keren door verschillende mensen worden geopend. In feite kun je ook een VPN opzetten, zodat iedereen die verbinding met uw server kan maken, dit kan doen zonder uw IP-adres te kennen. Stel je voor hoeveel gegevens je kunt besparen door te profiteren van VPN. In een notendop hoef je je nooit meer zorgen te maken over je verbindingssnelheden.