Vergelijking van de beste VPN-providers van 2021

Wanneer je het simpel bekijkt doen alle VPN’s in wezen hetzelfde. Ze verbergen ons webverkeer met anderen en schermen ons eigen IP adres af. Je wordt in feite compleet onzichtbaar. Met een VPN is het mogelijk om onszelf wat anoneimer te maken en minder zichtbaar op het internet. Het is natuurlijk prettig om hier volop van te genieten. De verschillende aanbieders hebben zo hun eigen netwerk met servers en pakketen. Het is goed om de VPN te vergelijken voordat je ze gaat kiezen. Waar moet je echter op letten?

De snelheid

Het is goed om te kijken naar de snelheid van de VPN verbinding. Al het dataverkeer gaat nu via het VPN netwerk en dat kan dus zorgen voor een vertraging. Kunst is om een VPN te kiezen waarbij de vertraging het laagste is. Een server in je eigen land zal hier zeker bij helpen. Kijk naar de snelheden en ook hoe je hier mee uit de voeten kunt. Alleen dan is het goed om te ontdekken wat er kan. Kijk naar de testen die er volop zijn.

Privacy en beveiliging

Natuurlijk is de privacy cruciaal voor een VPN. Het kan echter wel verschillen welke gegevens ze vastleggen en hoe goed ze jouw gegevens kunnen beschermen. Het is volop genieten van de mogelijkheden. Lees vooral de privacy regels en de algemene voorwaarden. Kijk ook of ze externe audits doen op het gebied van hun privacy protocol. Alleen dan weet je zeker dat ze het goed doen.

De rechtelijke staat

Het is goed om te kijken waar het bedrijf gevestigd is. Wanneer ze in een staat zijn waar men geen gegevens hoeft op te slaan is dit natuurlijk helemaal goed. Het is dan gemakkelijker voor hun om het opvragen van gegevens af te wijzen. Een sterke plus voor een bedrijf. Toch?

Het privacy beleid

Het privacy beleid laat zien wat en hoe ze zaken loggen en bewaren. Het is belangrijk om te weten, dat ze jouw prive IP adres niet bewaren. Het is voor bedrijven natuurlijk ook beter. Het kan zijn dat er zaken worden vastgelegd. Echter het moet niet specifieke gegevens bevatten.

[adguru zoneid=”1748″]

Functies

Er zijn verschillende functies bij de verschillende VPN aanbieders. Het is belangrijk om te kijken welke aanvullende opties er zijn en welke jou de meeste meerwaarde bieden.
Nu we hebben uitgezocht welke VPN betrouwbaarder is, controleren we of ze essentiële functies hebben, evenals enkele handige extra’s om ze over de top te zetten.

Dodemansknop

De meeste VPN’s hebben een kill schakelaar die alle activiteiten afsluit als de service faalt. Het is handig om een VPN te hebben met een kill-switch. Het is niet altijd nodig.

torrenting

Veel mensen gebruiken een VPN om torrents te downloaden. Niet alle VPN’s accepteren dit. Kijk wat hierbij mogelijk is. Kijk anders naar de optie om te streamen of een abonnementsdienst te nemen.

Netflix

Niet alle VPN’s willen dat je netflix onbeperkt gebruikt. Het is te vaak een gevecht ook van Netflix om de VPN’s buiten spel te zetten. Ze doen dit door de Ip adressen van de VPN te blokkeren.

Tunneling splitsen

Het delen van het verkeer kan leiden tot een vertraging van de bandbreedte. Split tunneling helpt om de snelheid erin te houden.
We geven ook de voorkeur aan VPN’s waarmee we een deel van ons verkeer naar het openbare wifi-netwerk kunnen leiden en een deel rechtstreeks naar het VPN, omdat dit onze bandbreedte verlaagt en hogere snelheden creëert. Maar niet alle VPN’s hebben split tunneling, waar we rekening mee houden in onze vergelijkingen.

Encryptie


Voor ons is de enige acceptabele coderingsmethode AES-256, de huidige industriestandaard. Als VPN’s ons webverkeer en IP-adressen coderen met 128-bits codering, wordt hun status verlaagd.

IP-adressen

Hoewel we de voorkeur geven aan VPN’s die ons elke keer dat we inloggen een nieuw IP-adres geven, accepteren we ook gedeelde IP-adressen, wat betekent dat hoewel ze hetzelfde zijn als we verbinding maken, we ze delen met andere VPN-gebruikers, waardoor we ons gemakkelijker online kunnen verbergen. Sommige VPN’s bieden speciale IP-adressen tegen een extra vergoeding.

Snelheid


Snelheid is essentieel voor VPN-vergelijkingen. Hoewel de meeste VPN’s ons op zijn minst een beetje vertragen, willen we zien hoeveel, en of dat verandert op Macbooks versus Windows-computers . Om dit te achterhalen gebruiken we de snelheidstest en testen we de uploadsnelheid, downloadsnelheid en latentie, ook wel ping genoemd, op zowel een Macbook Pro als een Windows Vivobook. Nadat we de snelheden hebben getest met en zonder verbonden VPN, berekenen we het verschil in procenten om te zien hoeveel vertraging er is opgetreden. Uiteraard geldt: hoe minder verschillen, hoe beter!

Tip: Zorg ervoor dat je de enige bent op je wifi-netwerk tijdens je snelheidstests! Anders zijn de gegevens niet helemaal nauwkeurig.

Abonnementen

Het is mogelijk om een gratis VPN te gebruiken. Advies is echter toch om een abonnement af te sluiten. De gratis VPN hebben vaak een maximum. Bij een abonnement krijg je meer mogelijkheden en kun je er veel beter gebruik van maken.

VPN-vergelijkingen


Omdat we zoveel van de beste VPN’s op de markt hebben getest , hebben we er een aantal tegen elkaar gezet, waarbij we de bovenstaande informatie hebben toegepast om te zien welke er als beste uitkwam.

CyberGhost versus ExpressVPN
CyberGhost versus NordVPN
ExpressVPN versus NordVPN
ExpressVPN versus ProtonVPN
IPVanish versus ExpressVPN
IPVanish versus NordVPN
NordVPN versus Norton VPN
ProtonVPN versus NordVPN
PureVPN versus ExpressVPN
PureVPN versus NordVPN
Surfshark versus ExpressVPN
Surfshark versus NordVPN
Tunnelbear versus ExpressVPN
Tunnelbear versus NordVPN
VyprVPN versus NordVPN
Windscribe versus NordVPN
Windscribe versus Surfshark


Conclusie

Het is goed om een VPN te gebruiken. De beste keuze kun je het beste maken op basis van je persoonlijke wensen. Het is mooi om te ontdekken welke opties er zijn. De VPN netwerken op onze site zijn zeer goed te noemen.