Hoe kun je streamen via een VPN verbinding?

We houden er allemaal van om onze favoriete films en TV shows te streamen. Maar soms kan streamen lastig zijn. Vooral als je probeert te streamen via een VPN. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die Netflix via een VPN streamen om Amerikaanse content te kunnen zien.

Een VPN, of Virtueel Privé Netwerk, is een dienst die je internetverbinding versleutelt en via een server op een andere plaats leidt. Dit kan om een aantal redenen handig zijn. Misschien wil je toegang tot een website die in jouw land geblokkeerd is. Of misschien wil je je internetgebruik privé houden.

Wat de reden ook is, een VPN bestellen kan een geweldig hulpmiddel zijn. Maar het kan ook een grote last zijn als het op streamen aankomt. Dat komt omdat de meeste VPN’s je internetverbinding vertragen. En dat kan het streamen van video’s lastig maken. Kun je streamen via een VPN verbinding?

Streaming ervaring verbeteren

Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om je streaming ervaring te verbeteren als je een VPN gebruikt. In dit artikel laten we je zien hoe je zonder problemen via een VPN kunt streamen.

Zorg er eerst voor dat je een snelle VPN gebruikt. Er zijn veel VPN’s in omloop, en ze zijn niet allemaal gelijk. Sommige VPN’s zijn veel sneller dan andere. Dus als je een VPN gebruikt die je internet vertraagt, probeer dan over te schakelen op een andere.

Ten tweede, probeer verbinding te maken met een server die dichter bij je locatie staat. Hoe verder je van een VPN server verwijderd bent, hoe trager je verbinding zal zijn. Dus als je verbinding probeert te maken met een server in een ander land, probeer dan verbinding te maken met een server die dichter bij je is.

Zorg er ten slotte voor dat je de nieuwste versie van je VPN software hebt. VPN’s worden voortdurend bijgewerkt, en nieuwe versies kunnen grote snelheidsverbeteringen opleveren. Dus als je een verouderde versie van je VPN gebruikt, kun je een snellere verbinding mislopen.

Als je deze tips volgt, zou je zonder problemen via een VPN moeten kunnen streamen. Vergeet alleen niet om een snelle VPN te kiezen en verbinding te maken met een server die dicht bij je locatie staat. En zorg ervoor dat je de nieuwste versie van je VPN software hebt. Met een beetje moeite kun je genieten van een probleemloze streaming ervaring.

chromcast streamen met vpn verbinding

Chromecast gebruiken met een VPN verbinding

Als je zoals de meeste mensen bent, gebruik je waarschijnlijk je Chromecast om naar Netflix, Hulu, of andere streamingdiensten te kijken op je TV. Maar wist je dat je een Chromecast ook met een VPN kunt gebruiken? Zo kun je je IP adres verbergen en toch je favoriete programma met chromecast streamen naar je tv.

Zo werkt het: als je verbinding maakt met een VPN, wordt al je verkeer door een versleutelde tunnel geleid. Dit betekent dat niemand, zelfs niet je ISP, kan zien wat je online doet. En omdat je verkeer versleuteld is, is het ook veilig voor hackers en andere online bedreigingen.

Chromecast met VPN verbinding stappenplan

Een VPN gebruiken met Chromecast is een geweldige manier om je streaming activiteit privé en veilig te houden. En het is nog gemakkelijk in te stellen ook. Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

1. Meld je aan voor een VPN dienst. Er zijn veel goede VPN’s.

2. Download en installeer de VPN app op je toestel.

3. Open de VPN app en maak verbinding met een server.

4. Open de Chromecast app en begin te streamen!

Dat is alles wat er bij komt kijken. Door een VPN met Chromecast te gebruiken, kun je je streaming activiteit privé en veilig houden. Dus waarom zou je het vandaag niet eens proberen?

Je kunt ook een VPN instellen op je router. Als je je eenmaal hebt aangemeld, moet je je VPN-compatibele router instellen.

Als je router is ingesteld, moet je je Chromecast ermee verbinden. Open hiervoor de Chromecast app op je mobiele toestel en tik op het tabblad “Devices”.

Tik op de knop “Setup” onder de naam van je Chromecast. Op het volgende scherm raak je “Wi-Fi” aan.

Je zou nu een lijst van beschikbare netwerken moeten zien. Kies je VPN-compatibele router uit de lijst en voer het wachtwoord in.

Zodra je verbonden bent, open je de VPN app op je mobiele toestel en maak je verbinding met een server. Zodra je verbonden bent, kun je zoals gewoonlijk inhoud streamen.

Dat is het! Je kunt nu je Chromecast met een VPN gebruiken. Dit kan handig zijn als je toegang wilt tot geo-blocked inhoud of als je je zorgen maakt over je privacy.

Plaats een reactie