Je oude smartphone als dashcam gebruiken

Wist je dat je een smartphone als dashcam kunt gebruiken? Een dashcam is een apparaat dat video opneemt terwijl een voertuig in beweging is. Het doel van deze apparaten is om aanvullend bewijs te leveren in het geval van een ongeval of incident. Deze apparaten zijn meestal op het dashboard gemonteerd en zijn naar buiten gericht naar de voorruit. Ze zijn meestal zo opgesteld dat ze kunnen registreren wat er op de weg voor en rond de auto gebeurt, maar de gemiddelde dashcam vraagt om een redelijke investering, maar er zijn ook budgetvriendelijke oplossingen! Waarom niet je oude smartphone als dashcam gebruiken? In dit artikel ontdek je hoe je dat doet. 

Stap 1: op zoek naar een oude smartphone 

De markt voor dashcams groeit snel, en dat komt niet alleen door de toename van verkeersongevallen. Dashcams kunnen ook worden gebruikt als hulpmiddel voor het opnemen van een video van een auto-ongeluk om bewijs te leveren aan verzekeringsmaatschappijen. Wil jij je auto ook voorzien van een dashcam op een budgetvriendelijke manier? Ga dan op zoek naar een oude smartphone die je kunt gebruiken als D.I.Y. dashcam. 

Stap 2: je telefoon updaten 

Wil je een smartphone als dashcam gebruiken en heeft je smartphone voor een lange tijd in een la gelegen? Dan is het slim om je telefoon eerst even op te laden. Zet je de telefoon aan dan is de kans groot dat er ook een update nodig is. Zorg ervoor dat je telefoon geupdate is om zowel de beveiliging op je telefoon te vergroten als nieuwe apps te kunnen installeren. 

Stap 3: een dashcam-app installeren 

Als de oude smartphone in orde is gemaakt, dan kun je aan de slag met het installeren van een dashcam-app. Voor zowel Android als iOS zijn er verschillende apps beschikbaar in de PlayStore en Apple Store. Afhankelijk van hoe je de dashcam gaat gebruiken kies je voor een gratis of betaalde app. Kies je voor een betaalde app dan worden de beelden die je met de app maakt vaak automatisch opgeslagen in de cloud. Op die manier raak je nooit beelden kwijt en hoef je je bovendien geen zorgen te maken over de opslagruimte op je oude smartphone. 

Stap 4: een proefritje maken 

Alles geïnstalleerd en klaar om je smartphone als dashcam te gebruiken? Zet de oude smartphone dan nu op zijn plek met behulp van een telefoonhouder in de auto. Zorg ervoor dat je telefoon is opgeladen en maak een proefritje met de app aan. Na het rijden kun je ervoor kiezen om de app en telefoon uit te schakelen, maar het is ook mogelijk om het opnemen door te laten lopen. Dit zorgt ervoor dat je ook op de momenten dat je niet in de auto zit, beelden verzamelt van rondom de auto. Mocht er dan iets gebeuren dan heeft je oude smartphone beelden gemaakt waarmee je naar de politie kunt! 

Vond je het interessant om te lezen over hoe je een smartphone als dashcam kunt gebruiken. Wil je meer lezen over technologie of één van de andere onderwerpen waar wij over schrijven? Lees verder in ons blog! 

Plaats een reactie