Kies VPN-servers voor uw bedrijf

Er zijn veel redenen waarom een bedrijf VPN-abonnementen zou kiezen over andere soorten beveiligingssystemen. Ten eerste, omdat ze de veiligheid van gegevens of informatie of ontvangen informatie niet compromitteren. Ten tweede, omdat ze kunnen worden gebruikt voor zowel interne communicatie als voor het verzenden van webverkeer voor bedrijfsdoeleinden. En ten derde, vanwege de meerdere manieren waarop dit soort systeem kan worden geconfigureerd om aan de unieke behoeften van elk bedrijf of filiaal te voldoen.

VPN is kort voor virtueel privé-netwerk.

Het werkt door een verbinding tot stand te brengen tussen twee netwerken. Het netwerk aan de buitenkant is internet terwijl degene aan de binnenkant jouw interne netwerk is. Elk apparaat heeft een eigen IP-adres en een andere verbindingsinstelling. Omdat er geen verschil is in de IP-adressen, zijn de verzonden gegevens unidirectioneel. Met andere woorden, het gaat van je naar de klant, van de klant terug naar de server, en helemaal weer terug naar de server.

[adguru zoneid=”1748″]

Er zijn veel bedrijven die VPN gebruiken om de interne netwerkbeveiliging te handhaven zonder hun online aanwezigheid of bedrijf in gevaar te brengen. Dit soort systeem kan worden ingesteld om verschillende gebruikersgroepen te maken. Elke groep kan zijn eigen wachtwoord en gebruikersnaam hebben en tegelijkertijd toegang krijgen tot verschillende webpagina’s.

Elke gebruiker in een VPN kan zijn eigen e-mail, map en website hebben. Elke groep kan ook verschillende websites hebben. Een andere manier waarop ze kunnen worden gebruikt, is toegang toe te staan vanaf mobiele apparaten. Als je bijvoorbeeld werknemers een speciale inloggen wilt geven op hun bedrijfswebsite, kun je deze configureren als een VPN. Ze hoeven alleen verbinding te maken met de VPN, inloggen en toegang krijgen tot de website.

Je kunt ook VPN voor interne applicaties gebruiken. Mogelijk wil je bijvoorbeeld een veilige VPN-tunneletoepassing instellen voor werknemers om veilig verbinding te maken met boekhoudkundige en klantenservicesystemen van hun laptops. Of misschien wil je een veilige VPN-tunneletoepassing instellen, zodat medewerkers hun desktops op het werk kunnen gebruiken. Beide zouden worden bereikt door VPN’s op het Enterprise-niveau op te zetten.

Verschillende niveaus

Je kunt echter ook VPNS op het woonniveau gebruiken. Dit is vooral handig voor bedrijven die hun werknemers niet willen riskeren dat privégegevens worden aangetast. In feite zijn er veel bedrijven die toegang bieden tot hun netwerk vanuit een residentiële locatie. De VPN-provider behaalt de verbinding tussen de openbare en particuliere netwerken.

Het is gemakkelijk om VPN’s te installeren. Het is meestal verkrijgbaar als een gratis softwaretoepassing met behulp van een webbrowser. Je kunt elke browser gebruiken om toegang te krijgen tot de VPN-provider. Eenmaal aangesloten, heb je toegang tot bronnen via internet, schakelen tussen lokale en internetnetwerken, verschillende services beheren op de server en verschillende gebruikersgroepen maken. Je kunt ook extra beveiligingsfuncties toevoegen om de algehele beveiligingsfuncties te verbeteren.

[adguru zoneid=”1748″]

Er zijn veel voordelen voor het kiezen van een VPN voor jouw bedrijf. Je kunt de kosten verlagen door een virtueel privé-netwerk te hebben in plaats van verbinding te maken met een fysieke. Je kunt aan klanten voldoen in een veilige omgeving. Je kunt de productiviteit verhogen met behulp van een externe verbinding. En je kunt de beveiliging van jouw netwerk verbeteren met behulp van een virtueel privé-netwerk.

Er zijn verschillende manieren om VPN te gebruiken.

Eén manier is om klanten aan te sluiten via hun eigen computer of laptop in plaats van ze verbinding te maken via het openbare internet. Ze kunnen ook op dezelfde manier verbinding maken met een virtueel privé-netwerk als een intern netwerk. Je kunt ook verbinding maken via verschillende interfaces, zoals het gebruik van een intern IP-adres en een privé-netwerkinterface.

Afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf en de beveiligingsvereisten, kun je de beste optie selecteren. Het is belangrijk dat je het privé-netwerk niet met andere mensen deelt. Het zou onverstandig zijn om werknemers software te laten downloaden of andere taken uit te voeren waarvoor ze niet zijn opgeleid. Je moet ook voorzichtig zijn met monitoringactiviteiten.

Tal van voordelen

Er zijn veel voordelen geassocieerd met het gebruik van VPN voor jouw bedrijf. Je hebt meer beveiliging voor jouw bedrijf. Een virtueel privé-netwerk zal jouw werknemers mogelijk maken om het internet veilig te gebruiken en hackers te vermijden. Je kunt ook een veiligere omgeving voor jouw klanten bieden. Je kunt je werknemers ook bijgehouden om de nieuwste beveiligingsbedreigingen die het internet beïnvloeden. Je kunt ook geld besparen op de algehele infrastructuurkosten, omdat je niet betaalt voor dedicated servers.