De beste VPN-services voor 2021

Wat is een VPN?

Wanneer je een VPN gebruikt dan wordt het web verkeer versleuteld naar een server gestuurd van een VPN bedrijf. Vanaf daar maak je echt contact met het internet, wat betreft het uitwisselen van data. Het lijkt dus alsof je opereert vanaf de plek van de server van een VPN. Het is een stuk veiliger en beter. Het zorgt er ook voor dat je anoniem bent. Het lijkt soms overbodig, maar het is een goede bescherming van je privacy.

Het lijkt erop alsof je een autoreis gaat maken. Alle buren kunnen zien dat je wegrijdt. Wat echter als je onder de grond de auto hebt staan in een tunnel? Je rijdt naar een andere plek en komt daar tevoorschijn. Het is dan een stuk moeilijker voor je buren om te zien waar je naartoe gaat. Toch? Wanneer je weggaat en wat je allemaal doet. Wel zo prettig in sommige gevallen.

Wanneer je een VPN hebt ingeschakeld dan werkt dit ongeveer hetzelfde. Anderen kunnen minder makkelijk met je meegluren, zien wanneer je wel of niet online bent en ook wat je allemaal aan het doen bent op het internet. Je gaat via een tunneltje online zou je min of meer kunnen zeggen.

Zelfs als je anderen vertrouwd is het slim om een VPN te kiezen. Je Internet service provider kijkt immers altijd mee. Ook kunnen ze je gegevens delen als het uiteindelijk moet. Het is dubieus hoe neutraal ze zijn en hoe goed ze jouw belangen behartigen.

Er zijn veel aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders:
– NordVPN
Surfshark VPN
– TunnelBeaur
– IP Vanish
– Norton
– Surfshark
– Cyberghost
– Hotspothield
– ExpressVPN

welke moet je nu eigenlijk kiezen? Hoe lang moet je een abonnement afsluiten? Welke is goed en welke niet? Het zijn allemaal vragen als je een keuze moet gaan maken tussen de verschillende VPN servers.


[adguru zoneid=”1748″]

Meer privacy

Een VPN is ideaal om de individuele privacy of die van je bedrijf te vegroten. Journalisten, Politieke activitsten en mensen die veel downloaden gebruiken het. De journalisten natuurlijk om de censuur te omzeilen. Zeker in landen als China, Rusland en Turkije gebeurt dit veel. Ze hebben een onderdrukkend internetbeleid. Wel jammer natuurlijk.

Om helemaal anoniem online te gaan kun je kiezen voor een Tor Netwerk. Een VPN stuurt je dataverkeer voor het internet langs een andere server. Een tor laat het via tal van knooppunten gaan. Het is moeilijker om te volgen waar het originele punt zit. Een Tor geeft ook toegang tot Dark websites wat een VPN niet kan. Het is echter iets wat niet voor iedereen nodig is. NordVPN biedt de optie wel aan.

Het is trouwens geen garantie. Iemand die door de verdediging wil gaan zal hier uiteindelijk op de een of andere manier in slagen. Een VPN beschermd je tegen massa gegevensverzameling.

Een VPN-service kiezen

De markt van VPN gebruik is sterk gegroeid de laatste jaren. Niet gek met alle virussen, privacy problemen en cybercriminaliteit. Een VPN helpt je om hiertegen te helpen. Pas wel op tegen de nep-VPN aanbieders. Kijk naar het bedrijf, hun privacy beleid en waar je het VPN voor wilt gebruiken.

Het is moeilijk om de betrouwbaarheid van een VPN te toetsen. Het is niet eenvoudig. Het is immers redelijk ondoorzichtig. Het is daarom belangrijk om op de audits van derden (accountantsbureaus) af te gaan. Lees over de sterke en zwakke punten en neem op basis daarvan een keuze.

Het uittesten van de verschillende services is eigenlijk nog beter om te doen. Kies daarom altijd eerst een kortlopend abonnement voor een maand. Hoe gaat het? Alles goed dan kun je voor een langjarig of meerjarig abonnement kiezen. Gebruik ook de gratis proefperiodes om te zien hoe alles werkt. Wel zo prettig.

Gratis VPN?

Er zijn ook verschillende VPN aanbieders die een gratis abonnement hebben. Vaak zijn er restricties en is het slechts mogelijk om 500 mb en soms een gigabyte aan data te gebruiken per maand. Sommige hebben ook 500 mb per dag. Dan is het echter vaak zo dat er slechts één server is voor al het verkeer.

VPN’s in cijfers

Er zijn meerdere belangrijke zaken waar je op moet letten als je een VPN gebruikt. Het is belangrijk om te kijken naar het aantal locaties, waar de locaties zijn en het aantal gelijktijdige verbindignen die mogelijk zijn. De meeste VPN servers bieden een maximum aan van vijf apparaten per account. Iedere dienst heeft dit natuurlijk verschillend ingevuld. Weet echter dat het belangrijk is om voor iedereen en alle apparaten een VPN te hebben. Naast de computers moet je ook denken aan de spelsystemen, slimme apparaten en de tablets. Alles moet je via het VPN laten lopen als je het goed doet.

De distributie van de VPN servers is ook belangrijk. Hoe meer serverlocaties, hoe meer keuze je hebt. Ook is het handig als je op vakantie gaat. Je kunt dan ook daar snel en goed een verbinding maken met een VPN. Wel prettig toch?

Wat is een snelle VPN?

Wanneer het webverkeer via een VPN loopt zal je verbinding wat langzamer worden. Logisch omdat het eigenlijk een kleine omweg maakt. Het belangrijk om te kijken welke VPN aanbieders snel zijn en een goede server leveren. Vaak gaat alles nog goed met de snelheid om een 4k Video te streamen of veel online te gamen. Ook zijn er volop snelheidstesten gedaan om het zo op basis van statistieken in te zien welke VPN sneller of langzamer is.

Kies een VPN

Het is een uitstekende manier om je privacy te beschermen. Het is belangrijk om een goede analyste te doen van de verschillende aanbieders. Op deze site kan dat zeer goed. Kijk wat er allemaal mogelijk is en hoe je op die manier een goede keuze kunt maken.