Surfshark VPN

Een VPN helpt je om je privacy te verbeteren door alle gegevens te versleutelen en om te leiden naar een externe server. Surfshark is een bedrijf wat veel heeft gedaan om hun prijskaartje te rechtvaardigen. Er zijn veel functies en een mooie app voor de klanten. Surfshark is een VPN waarbij een onbeperkt aantal apparaten aan verbonden kan worden. Hierdoor is het ideaal voor bedrijven en grote gezinnen. 

Hoeveel kost Surfshark VPN?

Natuurlijk is de prijs van het abonnement van belang. Voor de meest recente prijzen verwijzen wij naar de website van Surfshark VPN. Ze zijn wat duurder dan de gemiddelde VPN abonnementen. Eigenlijk valt hij onder de duurdere VPN aanbieders. Net als de vele andere aanbieders van VPN diensten vinden ze het prettig om een langetermijn relatie aan te gaan met de klant. Een jaarabonnement wordt daarom actief gepromoot. Het is ook aantrekkelijker geprijsd. Het is trouwens ook mogelijk om een tweejarenplan af te sluiten. 

De abonnementen van een jaar of langer helpen je om geld te besparen. Het is ideaal en prettig om geld te besparen en de zekerheid te hebben van een goede VPN aanbieder. 

Een Surfshark VPN afsluiten?

Het is heel eenvoudig om een abonnement af te sluiten bij Surfshark VPN. Het kan via een creditcard, Paypal, Amazon pay en ook via verschillende cryptocurrencies. Het is op die manier wel heel eenvoudig om ook anoniem te zijn en blijven. Surfshark VPN kan soms wat duur zijn voor je smaak. Het is dan natuurlijk mogelijk om een andere VPN dienst te kiezen en daar een abonnement af te sluiten. Hoewel surfshark VPN wat prijziger is als de rest, biedt het wel een uitstekende dienst. Ook biedt het een uitstekende waarde voor je geld. Zo kun je een onbeperkt aantal verbindingen maken op een enkel account. De meeste VPN diensten bieden een maximum van vijf verbindingen.   

Wat krijg je voor je bij het abonnement?

Een sterk punt van Surfshark is dat ze veel functies aanbieden bij hun abonnementen. Whitelist Er is een tool voor split-tunneling waar ook apps en websites de VPN verbinding gebruiken. HEt is erg handig omdat sommige sites een VPN blokkeren. Bij Surfshark VPN hebben ze hier een mooie en goede oplossing voor gevonden. Een oplossing welke veel verder gaat dan de concurrentie van Surfshark VPN. 

De Multi Hop is een andere functie, die niet bij de concurrenten aanwezig is. Het is een manier waarbij de VPN verbinding met de server gemaakt wordt en het verkeer wordt teruggestuurd naar een andere (tweede) VPN server om de veiligheid te verhogen. De multi-hop-verbindingen van Surfshark zijn simpelweg beperkt tot een kant-en-klare verbinding die ze bieden. 

Add-ons 

Er zijn veel VPN bedrijven die geen add-ons aanbieden op het normale abonnement. Nordvpn en andere leveren eigen IP adressen. Surfshark biedt geen specifieke eigen IP adressen aan. Wel krijgen de klanten toegang tot de statische servers. Met een statische Surfshark server deel je een IP adres met de andere gebruikers van die statische server. 

Surfshark kent verschillende tools voor de privacy die veel verder gaan dan de normale VPN bescherming. Zo is er een aangepast eDNS service, die Smart DNS heet. Ook is er een ad-blocker welke Cleanweb het. Dan is er nog surfshark alert welke je waarschuwt als er een account gecomprimeerd is. Er worden wel extra kosten gerekend voor deze Add-ons. 

Surfshark-paneel met Whitelister en tal van andere extra functies

Een VPN is een krachtig hulpmiddel. Het is echter niet het middel om alle privacy- en beveiligingsproblemen op te lossen. Er is een zeer breed aan manieren om je online te volgen. We raden daarom aan om extra privacy tools in te zetten. Het is ook belangrijk om een two factor authenticatie te gebruiken. 

VPN-protocollen van Surfshark

Er zijn meerdere manieren om een VPN verbinding te krijgen. Surfshark kent het Openvpn protocol voor  Android-, iOS-, Linux- en Windows-apps. Het protocol is ook voor LInux en MacOS beschikbaar. WireGuard open source is sneller dan andere abonnementen. Surfshark heeft WIre guard geïmplementeerd voor de Android-, iOS-, macOS- en Windows-apps van hun. 

Surf Shark-servers en serverlocaties

Surfshark biedt vele server locaties aan over de hele wereld. Het maakt niet uit of je dicht bij huis ben tof de hele wereld over reist. Surfshark heeft VPN servers in ongeveer 65 landen. Het is meer dan de gemiddelde VPN aanbieder heeft. Surfshark kan nog niet op tegen de 95 landen die ExpressVPN in zijn pakket heeft. Surfshark heeft een bovengemiddelde dekking in AFrika en Zuid-Amerika. Andere VPN aanbieders laten deze regio’s vaak nog links liggen. Surfshark heeft ook servers in China, TUrkije, Rusland en Vietnam. Hiermee zorgen ze voor een goede dekking. 

Virtuele servers en virtuele locaties? 

Er zijn VPN netwerken welke een virtuele server aanbieden. Surfshark heeft in verschillende interviews aangegegeven dat alle servers fysieke machines zijn. Er zijn wel virtuele locaties, maar deze labelen ze heel duidelijk. De servers van de landen Chile Costa Rica, Argentinië, Filipijnen en Zuid Korea staan fysiek in Nederland, Hong Kong en Colombia. 

 Goede servers hebben is van groot belang. Alleen dan kan de verbinding goed werken. HEt garandeert niet altijd een betere service. Surfshark heeft meer dan 3.200 servers wat het dubbel is van veel andere VPN aanbieders. CyberGhost heeft er 6.500 (servers) en is de enige die het wat beter doet. 

Je privacy bij Surfshark VPN 

Natuurlijk wil je zeker weten dat een VPN provider je niet bespioneert en je privacy echt goed beschermd. Het privacy beleid is natuurlijk van groot belang. Het juridische kader waarbinnen een bedrijf actief is ook. Surfshark lijkt de privacy goed te beschermen van haar klanten. Vertrouwen is natuurlijk essentieel hierbij. Het privacy beleid is goed te lezen en is in simpel Engels geschreven. Ze benadrukken in hun beleidsdocumenten dat ze geen IP adressen, hoeveelheid bandbreedte die gebruikt is, netwerkverkeer, de verbindingstijden, browsergeschiedenis of andere zaken vastlegt. Iets wat je natuurlijk van een VPN bedrijf mag verwachten. Wel registreren ze geanonimiseerde gegevens.   

Wettelijk valt Surfshark onder de wettelijke jurisdictie van de BVI (Britse Maagdeneilanden). Het bedrijf geeft aan dat ze hierdoor veel speelruimte hebben om verzoeken om informatie af te geven te kunnen afslaan. Het land kent ook geen bewaarplicht.

Veel VPN bedrijven laten externe audits uitvoeren om de bedrijfs verklaringen over de veiligheid en de privacy te verifiëren. Surfshark heeft deze in 2021 nog laten doen.