5 tips om alleen reizen veiliger en leuker te maken

Alleen reizen is een lonende ervaring. Het is een kans om de wereld op je eigen voorwaarden te ervaren en jezelf te leren kennen. Word je namelijk niet geconfronteerd met de wensen van een ander, dan kom je er pas echt achter wat jij leuk vind om te doen. Alleen reizen kan echter een flinke uitdaging zijn, maar niet als je de reis van tevoren goed uitstippelt. Dit zijn onze 5 belangrijkste tips om alleen reizen veiliger en leuker te maken. 

alleen reizen 

Plan je reis uit om alleen reizen prettiger te maken

Alleen reizen is al spannend genoeg. Om de spanning wat weg te nemen is het slim om je op alle fases van de reis voor te bereiden. Naast de locatie waar je naartoe gaat en de documenten die je nodig hebt om te kunnen reizen, kijk je tegenwoordig ook naar de geldende coronaregels. Voor sommige reizen moet je bijvoorbeeld gevaccineerd zijn tegen het coronavirus om het land in te kunnen komen. Dit is bijvoorbeeld het geval in Amerika.

Neem contact op met het hotel

Als je alleen reist dan is de kans groot dat je op je kamer kunt besparen door een éénpersoonskamer te boeken. Kies bij voorkeur voor een hotel en niet voor een Bed and Breakfast om je veiligheid in het buitenland te verhogen. In een hotelkamer kun je je spullen bijvoorbeeld in een kluis opslaan, terwijl dit niet altijd het geval is in een B&B.

Hiernaast is er in een hotel altijd iemand aanwezig bij de receptie, waardoor mensen die niet in het hotel verblijven minder snel naar binnen kunnen tijdens de nachturen. Door vooraf contact op te nemen met het hotel kun je meer informatie inwinnen over de omgeving en kun je meer informatie krijgen over éénpersoonskamers. 

Zorg ervoor dat je telefoon het altijd doet 

Reis je alleen en gebeurt er tijdens de reis iets waardoor je hulp nodig hebt, dan is er niemand die hulpdiensten voor je kan bellen. Zorg er daarom voor dat je telefoon het altijd doet. Soms is het dus nodig om een simkaart te kopen in het land van je verblijf. Op die manier weet je zeker dat je geen hoge kosten betaald voor het roamen buiten Europa en heb je beter bereik.

Het is ook slim om van tevoren een SOS contact in je telefoon te zetten. Door sneltoetsen te gebruiken wordt je contactpersoon op de hoogte gesteld van een SOS. Hierbij worden je locatie, foto’s en een spraakopname verstuurd, zodat je contactpersoon vanuit huis alarmdiensten kan inschakelen. 

Houd belangrijke documenten altijd bij je 

Zorg ervoor dat je altijd identificeerbaar bent door je paspoort en andere belangrijke documenten bij je te dragen. Heb je bijvoorbeeld allergieën of een medische aandoening, dan is het belangrijk om deze informatie zichtbaar te maken. Mocht er dan iets gebeuren, dan weten omstanders hoe ze moeten reageren. 

Bekijk de veiligheidsnormen per locatie

Veiligheid staat voorop als je alleen reist. Bekijk daarom de veiligheidsnormen per locatie en praat met lokale mensen als je op reis bent. Zo kom je er sneller achter hoe je jezelf kunt beschermen en welke plekken je bijvoorbeeld moet vermijden om veilig te blijven. 

Plaats een reactie