Hoe richt je jouw magazijn op een efficiënte manier in?

Ben je van plan om jouw magazijn opnieuw in te richten, omdat het niet op een logische manier is ingedeeld? Dan proberen wij jou door middel van deze blog erbij te helpen. Maar voordat je een indeling gaat maken, moet je eerst weten welke spullen je allemaal nodig hebt om bijvoorbeeld jouw voorraad kwijt te kunnen. Ook moet je denken aan de veiligheid van jouw magazijn. Door jouw magazijn efficiënt in te richten zorg je voor meer structuur voor jou en jouw collega´s. Ook kan het werk sneller gedaan worden. Maar hoe je dit doet is te vinden in deze blog!

Welke magazijnstellingen heb je nodig?

Om te kunnen bepalen welke magazijnstellingen jij nodig hebt voor jouw magazijn, is het goed om te weten wat voor soort goederen je hierin wilt opslaan. Je hebt namelijk keuze uit onder andere legbordstellingen, grootvakstellingen en palletstellingen. Door de juiste stellingen in jouw magazijn neer te zetten, zorg je ervoor dat er op een efficiënte manier gewerkt kan worden.

Stelling oplossingen

Een legbordstelling is eigenlijk geschikt voor ieder magazijn, omdat het beschikbaar is in verschillende maten, hoogtes en soorten. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg makkelijk op te bouwen. Je hebt er meestal geen bouten en moeren voor nodig. Een grootvakstelling is vooral bedoeld voor grote en zware producten. Deze stellingen hebben namelijk een hoger draaggewicht, waardoor je er zeker van bent dat jouw zware artikelen ook echt blijven staan in de stelling. En de palletstellingen geven je een beter overzicht wanneer je artikelen op wilt slaan, omdat je een ruime voorraad aan producten hebt.

Logische indeling maken

Om zo veel mogelijk gebruik te maken van jouw ruimte is het belangrijk om een goede indeling in jouw magazijn te maken. Een logische indeling heeft namelijk ook te maken met hoe je ruimte in elkaar zit en wat een makkelijke en snelle manier is om de orders te kunnen picken. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, zoals waar zit de in- en uitgang, waar wordt de nieuwe voorraad bezorgt en waar worden de orders opgehaald.

Ook is het belangrijk dat er genoeg ruimte tussen 2 stellingen is. Zo kunnen hef- en reachtrucks makkelijk passeren en pallets in en uitrijden.

Magazijn inrichting

Maak looproutes

Naast dat het magazijn logisch ingedeeld moet zijn, is het ook belangrijk om aan de veiligheid te denken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het maken van looproutes. Een looproute kan namelijk bepalen in welke volgorde de orders gepickt worden. Let hierbij wel op hoe breed je jouw gangpaden maakt, zodat je met jouw kar de volledige route kunt lopen.

Plaats een reactie