NORD VPN

Een goede bescherming van je webverkeer tegen narigheid, spionnen en adverteerders is soms noodzakelijk. Soms is daarbij mogelijk een understatement. Eigenlijk altijd heb je een goede bescherming nodig. Het is belangrijk om een goed arsenaal aan mogelijkheden te hebben om je online veiligheid en privacy goed te beschermen. Het kan via Nordvpn. Ze hebben veel basis beschermingsmogelijkheden en ook tal van uitgebreide opties. Het is een goede manier om jezelf online beter te beschermen. 

Wat kost een abonnement?

Het is natuurlijk goed om te weten wat de investering is. Er zijn verschillende pakketten. Hierdoor is er dus geen eenduidig antwoord te geven. Wel dat het goedkoper is om jaarlijks te betalen. Je krijgt dan een paar maanden korting. Het is de basis om te zorgen voor een veilig en anoniem gebruik van het internet. Er zijn verschillende mogelijkheden om te betalen. Naast Paypal en creditcards plus iDeal is het ook mogelijk om met cryptocurrencies te betalen. Zo ben je helemaal anoniem bezig. In de regel willen we een prijzen noemen. De prijs moet de reden zijn om een partij te kiezen. Je moet kijken naar het totaalpakket. Het is dan mogelijk om een goede keuze te maken. We willen wel verklappen dat Nordvpn niet de goedkoopste is van alle VPN aanbieders. Door echter voor een jaarabonnement te kiezen wordt het wat goedkoper.   

Wat krijg je voor je geld?

Er zijn verschillende abonnemente. Zo is er een pakket waar je zes apparaten tegelijk kunt connecten met NordVPN. Het is een uitstekende service. Zeker als je weet dat de meeste concurrenten maximaal vijf apparaten toestaan. Het is dus een groot voordeel als je hier gebruik van wilt maken. Je krijgt wat dat betreft waar voor je geld. Natuurlijk zijn er nog meerdere opties. Denk aan een statisch IP adres voor een paar euro per jaar. Je kunt uit verschillende landen kiezen, zoals de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Engeland en uiteraard Nederland. Het helpt om te voorkomen dat een VPN verbinding geblokkeerd wordt. De extra hulpmiddelen zijn ook ideaal om de privacy beter te verbergen. Denk aan Nord VPN, Proton VPN en ook VPNarea. Het zijn VPN opties die goed werken. Het wordt dan nog moeilijker om je locatie te traceren. 

Multishop verbindingen. Het is ook mogelijk om hier gebruik van te maken bij NordVPN. Het routeert de verbinding via een tweede VPN server. Het is dus een dubbele VPN zou je kunnen zeggen. Het is ook handig om te weten dat wanneer één onderdeel van de verbinding gecompromitteerd is je nog de andere hebt als backup. Wel een prettige gedachte. Toch? 

Split

Het is een nieuwe optie van NordVPN. Het is een mogelijkheid om het verkeer door de VPN verbinding te laten gaan met een nieuwe aanpak. Het is een handige optie voor apps.  

Nordvpn biedt meer. 

Veel VPN bedrijven breiden hun bescherming verder uit. NordVPN is hierbij niet de enige. Het is een extra manier om wachtwoorden beter te beveiligen met een password manager. Ook is het mogelijk om bestanden met een Nordlocker te coderen. 

Twee factor authenticatie

Waar mogelijk raden we het aan om de twee factor authenticatie te gebruiken. Het activeert unieke en complexe wachtwoorden. Het Is een ideale wachtwoordbeheerder. Je hoeft geen honderd wachtwoorden meer uit je hoofd te kennen. Wel zo makkelijk. 

Welke VPN-protocollen biedt Nordvpn? Plus de serverlocaties

Er zijn verschillende protocollen om zo de Android, IOS, MacoS en Windows app te gebruiken. Ook is er nog het Open VPN als backup. Ideaal gewoon. NordVPN heeft in bijna zestig landen een server. Er is een ruime diversiteit als het gaat om bereik. ExpressVPN doet het iets beter met bijna honderd landen.  NordVPN heeft een mix van servers over de hele wereld.  Er zijn servers in Hong Kong, Turkije en Vietnam waar er veel restricties zijn bij het internetgebruik. Het is een manier om de censuur van de overheid te omzeilen als je actief bent in één van deze landen. 

In totaal zijn er zo’n 5.600 servers. Het is hiermee de tweede aanbieder qua server aantallen. Cyberghost heeft er iets meer met ongeveer 6.850 servers. Meer servers betekent trouwens niet altijd een betere service. Het is wel mogelijk om meer te kiezen. Je kunt sneller een server bij jou in de buurt vinden wat natuurlijk wel prettig is. 

De machines worden ook steeds sneller. Zo worden de 1 Gbps servers vervangen door 10Gbps servers. Het wordt hierdoor allemaal sneller. Ook met het oog op de 5G service is dit een slimme set. Ze maken ook steeds meer gebruik van schreefloze servers.

De privacy bij NordVPN 

Wanneer het nodig zou zijn zou een VPN bedrijf ieder stukje informatie kunnen doorlichten. Ze doen dit uiteraard niet. Ze zijn er om de privacy van de gebruikers te beschermen. Ook als je het privacybeleid leest wordt dit erg duidelijk. Op dit vlak is er niets om je zorgen om te maken. 

NordVPN valt onder de jurisdictie van Panama en heeft over de wereld enkele kantoren. In Panama zijn er geen vereisten om gegevens voor een bepaalde periode te bewaren.Het zou ook alleen op een bevel reageren van een rechtbank uit Panama. Het is niet gemakkelijk om informatie te vinden over de moedermaatschappij van Nordvpn of informatie wie het bedrijf leiderschap geeft. Een bedrijfsvertegenwoordiger weet dat het eigendom is van Nordvpn SA. 

Het Privacybeleid van NordVPN stelt dat er geen verbindings tijdstempels, logboek of IP adressen, browsing gegevens of logs worden beheerd. In plaats daarvan registreert het de gebruikersnaam en alleen van de laatste sessie. Het is erg anoniem allemaal. 

Industrie overkoepelende samenwerking

Nordvpn  heeft samen met andere VPN bedrijven een handelsgroep opgericht. Het wordt het VPN trust initiatief genoemd. Op die manier kunnen ze de normen en standaarden beter bewaken binnen de branche. Het is zo mogelijk om meer duidelijkheid te krijgen in deze wereld, die soms wat ondoorzichtig is. Er is ook een adviesraad gekomen bij Nordvpn. Zo kennen ze een bug-bounty-programma opgezet om mensen die fouten vinden in het systeem een beloning te geven. Bugs en meer worden zo veel sneller opgelost. 

Audits en onderzoeken

PricewaterhouseCooper heeft een audit gedaan bij Nordvpn. Ze zetten zich goed in om de privacy gegevens goed te beschermen. Er zijn nooit kritieke kwetsbaarheden gevonden. 

De snelheid en prestaties 

Als je een VPN gebruikt dan heeft het invloed op je internetgebruik. Er zijn verschillende testen gedaan om dit in kaart te brengen. In 2020 was Nordvpn één van de partijen die in de top tien voorkwam.  Ook dit jaar zijn ze weer goed vertegenwoordigd. Ze zijn snel en alles gaat goed. 

Conclusie

Het is een uitstekend VPN aanbieder. Ze bieden veel features en mogelijkheden in één pakket. Ze weten ook een uitstekende gebruikerservaring te bieden met hun servers over de hele wereld. Ze werken ook continu aan betere technieken, zoals Wire Guard in hun belangrijkste producten. Daarmee mogen we Nordvpn als excellent bestempelen.  

Voordelen 

  • Meerdere gebruikers per VPN (tot zes)

  • Meerdere server locaties
  • Innovatief 

Nadelen 

  • De prijs
  • Soms een wat moeilijke interface