Verhuizen is eenvoudiger met deze 5 tips

Sta je op het punt om te verhuizen? Dan moet je op een gegeven moment aan de slag met het inpakken van je spullen. Hoe vervelend deze klus ook is, het moet toch echt wel gebeuren! Daarom geven wij je in dit artikel 5 handige tips waarmee het verhuizen van A naar B een stuk eenvoudiger, relaxter en efficiënter wordt.

5 tips om je voor te bereiden op de verhuizing

  • Ruim alle rommel op. Doe dit stapsgewijs door bijvoorbeeld elke dag één specifieke ruimte uit te kiezen om aan te pakken. Kijk naar welke spullen er weggegooid kunnen worden. Ben je iemand die moeilijk afscheid kan nemen van spulletjes en prulletjes?

Gouden tip: gooi alles weg wat je 12 maanden lang niet hebt aangeraakt. Als je een jaar zonder kunt, dan zul je dit item echt niet missen. Beloofd.

  • Maak foto’s van je meubels en andere spullen in huis, zodat je de staat kunt bewijzen van voor de verhuizing. Mocht er tijdens het verhuizen iets misgaan bij het verhuisbedrijf, dan kun je eventuele schade verhalen op de verhuizers.
  • Zorg ervoor dat alle openstaande rekeningen, zoals nutsvoorzieningen, zijn afgehandeld voordat de dag van de verhuizing aanbreekt. Zo voorkom je problemen met de energiemaatschappij of de waterleverancier.
  • Als er reparaties of onderhoud in en om het huis nodig zijn, zorg er dan voor dat deze zijn uitgevoerd voordat de nieuwe bewoner het huis intrekt. Zeker als dit een voorwaarde van de verkoop van je woning is.
  • Laat het hele gezin zijn of haar eigen spullen inpakken. Op die manier kun je iedereen zelf verantwoordelijk houden voor het verliezen van spulletjes. En dat bespaart een hoop stress voor mama’s en papa’s!

Huur altijd een verhuisbedrijf in

Verhuizen is veel werk en kan stressvol zijn voor het hele gezin. Hiernaast zijn er vaak zware apparaten die verhuist moeten worden en soms staat er geen grote vriendengroep klaar om je te helpen tillen. Voor deze mensen kan het inhuren van een verhuisbedrijf een goed idee zijn. De voordelen van het gebruik van een verhuisbedrijf zijn dat zij al het zware tillen en soms zelfs het inpakken en uitpakken voor je regelen. Op die manier is de verhuizing volledig ontzorgd en worden je waardevolle spullen verzekerd en door professionele mensen verhuisd. Zo kun jij je richten op andere zaken die aandacht nodig hebben tijdens een verhuizing.

Hieronder de voordelen van een verhuisbedrijf op een rij:

  • Biedt hulp bij het inpakken van uw spullen
  • Kan spullen veilig en professioneel inpakken om schade tijdens de verhuizing te voorkomen
  • Heeft professionele verhuizers die de planning op zich nemen
  • Neemt het zware werk uit handen tijdens de verhuizing

Goede verzekering is voor veel mensen de belangrijkste reden om een verhuisbedrijf in te huren tijdens een verhuizing. Gaat er tijdens het verhuizen iets mis, dan regelt het verhuisbedrijf al het papierwerk met de verzekeraar. Tenzij je papierwerk en communicatie met de verzekering juist leuk vindt, kun je dit voorkomen door een verhuisbedrijf in te huren voor de verhuizing. Wel zo relaxt dus een verhuisbedrijf inschakelen.

Plaats een reactie