Dierenharen verwijderen, hoe doe je dat effectief?

Effectief dierenharen verwijderen? Hoe doe je dat eigenlijk? Huisdieren zijn geliefd in veel gezinnen, maar de haren die ze achterlaten niet zo zeer. Dierenharen effectief verwijderen lijkt ook nog eens een flinke klus te zijn, maar er zijn verschillende manieren waarop het verwijderen van dierenharen eenvoudiger is. Dit is hoe je dierenharen effectief en eenvoudig uit je huis en van je kleding kunt verwijderen. 

Dierenharen verwijderen uit je kleren

Zitten je zwarte kleren onder de witte haren of je witte kleren onder de zwarte en bruine haren? Het slechtste wat je kunt doen is je kleren meteen in de wasmachine gooien. Doe je je kleren namelijk met haren en al in de wasmachine, dan zullen de dierenharen zich juist aan de kleding gaan hechten. Dit kun je voorkomen door je kleren eerst 10 minuten in de droger te stoppen op de laagste stand. De droger blaast de haren namelijk los, zodat ze niet in de wasmachine achter kunnen blijven. Blijven er na het drogen toch nog haren achter? Doe dan wat azijn in het bakje voor de wasverzachter. Azijn verminderd statische hechting, waardoor de haren makkelijker los kunnen komen. Dit maakt het wel zo gemakkelijk om het dierenhaar te verwijderen.

Dierenharen effectief verwijderen met rubberen handschoentjes 

Zitten de dierenharen diep in de stoffering van de bank of in het tapijt? Dat kan erg vervelend zijn, want je wilt natuurlijk niet dat als je op de bank gaat zitten meteen onder het haar komt te zitten. Dan kun je de haren eraf vegen met simpele rubberen handschoentjes. Doe de handschoenen aan en veeg de haren simpelweg van het oppervlak af. Je bereikt hetzelfde effect met een vochtige raamwisser, een kledingroller of tape. Ga je echter aan de slag met het afnemen van grotere oppervlakken, dan kun je beter niet kiezen voor tape of een kledingroller. Dit duurt namelijk erg lang omdat je de tape of de roller steeds moet vervangen.

Gebruik een vochtige doek 

Ben je op zoek naar een manier om stoffen schoon te maken en dierenharen tegelijkertijd te verwijderen? Gebruik dan een vochtige doek om de stoffen af te nemen. Gebruik bij voorkeur een zachte maar stofvrije doek om dierenharen uit meubels of kleding te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan een microvezeldoek of een ramendoek. Zo weet je zeker dat je geen pluisjes achterlaat en voorkom je dat je de meubels nogmaals moet afnemen. Wil je niet dat de dierenharen steeds terugkomen? Zorg er dan voor dat je de knuffels, dekens en mandjes van je huisdieren minimaal één keer per week wast. 

Ga aan de slag met de stofzuiger

De meeste stofzuigers worden geleverd met een speciaal mondje waarmee je stoffen kunt afnemen. Door met dit mondje meerdere keren over de plek waar haren vastzitten te bewegen, trek je de haren als het ware los waarna ze worden opgezogen. Heeft dit onvoldoende effect, dan kun je de plek ook een paar keer schrobben met een droge spons. Dit zorgt ervoor dat de haren makkelijker loskomen, waarna je ze alsnog kunt opzuigen met de stofzuiger.

 

Plaats een reactie