Woonkamer restylen? 5 tips voordat je gaat beginnen!

Wil je jouw woonkamer nieuw leven inblazen, maar weet je niet waar te beginnen? Een woonkamer restylen kan een uitdagende en spannende ervaring zijn. Met enkele slimme tips en tricks kun je jouw woonkamer transformeren tot een ruimte die zowel stijlvol als functioneel is, zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven.

In dit artikel over woonkamer restylen ontdek je hoe je met minimale inspanning een maximaal effect kunt bereiken. Van kleurenschema’s tot meubelarrangementen en van verlichting tot accessoires, leer hoe je jouw woonkamer kunt omtoveren tot een plek waar je trots op kunt zijn.

Voordat je gaat beginnen met woonkamer restylen

Voordat je enthousiast aan de slag gaat met het restylen van je woonkamer, is het belangrijk om een duidelijk plan van aanpak te hebben. Een goed begin is het halve werk en door de volgende stappen te volgen, zorg je voor een soepel verlopend woonkamer restyling proces:

Woonkamer restylen
 1. Analyseer de ruimte: Bestudeer de huidige indeling, het kleurenpalet en de stijl van je woonkamer. Denk na over wat je wilt behouden en wat je wilt veranderen. Houd daarbij rekening met de beschikbare ruimte, lichtinval en eventuele architectonische kenmerken.
 2. Bepaal je doelen: Stel vast wat je wilt bereiken met de restyling. Wil je een gezellige sfeer creëren, meer opbergruimte toevoegen of de woonkamer moderner maken? Door je doelen duidelijk te formuleren, kun je gerichter te werk gaan.
 3. Verzamel inspiratie: Zoek naar woonkamer restyling ideeën in tijdschriften, op Pinterest, Instagram of woonblogs. Maak een moodboard met afbeeldingen die jou aanspreken en die passen bij de gewenste stijl.
 4. Kies een kleurenschema: Selecteer een kleurenpalet dat aansluit bij de sfeer die je wilt neerzetten. Houd rekening met de grootte van de ruimte en de hoeveelheid natuurlijk licht. Overweeg neutrale kleuren voor een tijdloze basis en voeg accentkleuren toe voor persoonlijkheid en dynamiek.
 5. Maak een budget en planning: Stel een realistisch budget op voor de restyling van je woonkamer en maak een planning. Bepaal welke projecten je zelf kunt uitvoeren en welke je eventueel wilt uitbesteden.

Door deze stappen te volgen, leg je een solide basis voor een succesvolle woonkamer restyling. Met een duidelijk plan van aanpak en een helder beeld van je doelen en wensen, ben je klaar om je woonkamer om te toveren tot een ruimte die perfect bij jou past.

Woonkamer restyling waar kan ik aan denken?

Er zijn talloze mogelijkheden om je woonkamer te restylen en een frisse, nieuwe uitstraling te geven. Hieronder vind je enkele ideeën die je kunt overwegen voor een uitbundig resultaat 🙂

Vintage TV-meubel
 • Vintage tv meubel: Een vintage tv meubel kan een uniek en karaktervol element toevoegen aan je woonkamer. Dit type meubelstuk is vaak gemaakt van hout en heeft een doorleefde uitstraling, wat zorgt voor warmte en sfeer. Kies een exemplaar dat past bij de stijl en het kleurenschema van je interieur en combineer het met andere vintage of moderne accessoires voor een eclectische look.
 • Dierenlamp: Voeg een speels en opvallend accent toe aan je woonkamer met dierenlampen. Deze lampen, in de vorm van bijvoorbeeld een flamingo, giraffe of konijn, zijn niet alleen functioneel, maar ook een leuke blikvanger. Plaats de dierenlamp op een bijzettafel, vensterbank of boekenplank en creëer zo een gezellige sfeer in je woonkamer.
 • Nieuwe indeling: Experimenteer met de opstelling van je meubels voor een frisse uitstraling. Verplaats de bank, stoelen en andere meubelstukken om een betere doorstroming, conversatiehoekjes of een optimaal gebruik van natuurlijk licht te realiseren.
 • Vloeren: Vervang je huidige vloer voor iets nieuws, dit geeft een totaal ander uiterlijk aan je woonkamer. Er zijn verschillende soorten vloeren, de keuze is reuze 😉
 • Muurdecoratie: Geef je muren een make-over met een nieuw likje verf, behang of kunstwerken. Kies voor opvallende kleuren, patronen of texturen om een statement te maken, of ga voor een subtielere aanpak met neutrale tinten en minimalistische kunst.
 • Accessoires: Vervang of voeg nieuwe kussens, dekens, vloerkleden en gordijnen toe om je woonkamer snel en gemakkelijk te transformeren. Kies voor accessoires in complementaire kleuren en materialen om een samenhangend geheel te creëren.
 • Verlichting: Update je verlichtingsplan met nieuwe hanglampen, vloerlampen of tafellampen. Kies voor dimbare verlichting en verschillende lichtbronnen om sfeer en functionaliteit te combineren.
 • Kast op maat laten maken: Hoe tof is het om een kast op maat te laten maken. Er zijn verschillende bedrijven die het mogelijk maken om een kast op maat te maken.
 • Planten: Breng leven en kleur in je woonkamer met kamerplanten. Kies voor grote, opvallende exemplaren voor een statement, of ga voor kleinere planten op vensterbanken en planken voor een subtiel groen accent.
Dierenlampen doen het goed in woningrestyling

Door te experimenteren met deze mogelijkheden kun je een persoonlijke en unieke woonkamer creëren die aanvoelt als een verlengstuk van jouw eigen stijl en persoonlijkheid.

Conclusie

Het restylen van je woonkamer biedt talloze mogelijkheden om een frisse, nieuwe uitstraling te creëren. Door te beginnen met een duidelijk plan van aanpak en inspiratie op te doen, kun je gericht te werk gaan. Experimenteer met elementen zoals een vintage tv-meubel en een dierenlamp om karakter en sfeer toe te voegen.

Daarnaast zijn het aanpassen van de indeling, het updaten van muurdecoratie, het toevoegen van accessoires en verlichting, en het integreren van planten allemaal manieren om je woonkamer te transformeren. Door deze tips en ideeën te combineren, maak je van je woonkamer een unieke en persoonlijke ruimte die perfect bij jou past.

Plaats een reactie