Trends voor luxe badkamers in 2023!

De badkamer is al lang niet meer alleen de plek waar we ons snel even opfrissen. Het is een plek geworden waar we ons kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen. In 2023 zullen luxe badkamers een grote trend zijn. Hier zijn enkele van de badkamer trends die we kunnen verwachten in 2023.

Slimme badkamers

Slimme technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, we schreven eerder al over artificial intelligence crypto. In 2023 zal deze trend zich ook doorzetten naar de badkamer. Slimme badkamers maken ons leven niet alleen makkelijker, maar ook aangenamer. Denk bijvoorbeeld aan spiegels met ingebouwde verlichting en touchscreen functies, douches met gepersonaliseerde instellingen en slimme toiletten die zichzelf schoonmaken.

Natuurlijke materialen in luxe badkamers

Natuurlijke materialen zullen in 2023 een belangrijke rol spelen in de luxe badkamers. Denk bijvoorbeeld aan marmer, graniet, hout en natuursteen. Deze materialen geven de badkamer een warme uitstraling en zorgen voor een ontspannen sfeer. Ook worden er steeds meer natuurlijke materialen gebruikt voor accessoires, zoals bamboe en riet.

Luxe badkamers

Welke natuurlijke materialen kennen we in luxe badkamers?

Er zijn verschillende natuurlijke materialen die gebruikt worden in luxe badkamers, zoals:

  1. Marmer: Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor vloeren, wandtegels en wastafels. Marmer heeft een luxe uitstraling en geeft de badkamer een elegant en klassiek karakter.
  2. Graniet: Graniet is een duurzaam en sterk materiaal dat vaak wordt gebruikt voor wastafels en werkbladen. Het heeft een natuurlijke uitstraling en komt in verschillende kleuren en patronen voor.
  3. Hout: Hout geeft een warme en natuurlijke sfeer aan de badkamer en wordt vaak gebruikt voor wandpanelen, vloeren en meubels. Het is belangrijk om te kiezen voor een houtsoort die goed bestand is tegen vocht en schimmels.
  4. Natuursteen: Natuursteen zoals kalksteen, leisteen en travertin worden vaak gebruikt voor vloeren en wandbekleding in luxe badkamers. Het materiaal heeft een unieke uitstraling en kan in verschillende kleuren en afwerkingen geleverd worden.
  5. Bamboe en riet: Deze natuurlijke materialen worden vaak gebruikt voor accessoires zoals handdoekrekken en manden. Ze geven de badkamer een natuurlijke en rustige uitstraling.

Naast deze materialen worden er ook andere natuurlijke materialen gebruikt zoals schelpen, planten en bloemen om de badkamer een natuurlijke en ontspannen sfeer te geven. Bovenstaande natuurlijke materialen kun je allemaal aanschaffen bij Grando, één van de grootste badkamer specialisten van Nederland.

Welness luxe badkamers

Wellness faciliteiten

In 2023 zullen we steeds meer luxe badkamers zien met wellness faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan stoomcabines, sauna’s en jacuzzi’s. Ook worden er steeds meer douches gebouwd met meerdere stralen en temperaturen, om zo een ontspannen spa-ervaring te creëren in eigen huis.

Minimalistische ontwerpen in Luxe badkamers

Een minimalistische badkamer geeft een gevoel van rust en ruimte. In 2023 zullen minimalistische ontwerpen een grote trend zijn in de luxe badkamers. Denk aan strakke lijnen, een neutraal kleurenpalet en weinig poespas. Hierdoor ontstaat er een serene sfeer waarin je helemaal tot rust kunt komen.

Minimalistisch ontwerp luxe badkamer

Verlichting

Verlichting speelt een grote rol in de sfeer van de badkamer. In 2023 zal er steeds meer aandacht worden besteed aan de verlichting in de badkamer. Warme, zachte verlichting zorgt voor een ontspannen sfeer, terwijl felle verlichting praktisch is bij bijvoorbeeld het scheren of opmaken. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van slimme verlichting, die kan worden aangepast aan je stemming en activiteit.

Dit zijn enkele van de badkamer trends die we kunnen verwachten in 2023, met een focus op luxe badkamers. Of je nu een nieuwe badkamer wilt ontwerpen of je huidige badkamer wilt upgraden, met deze trends kun je een ontspannen en luxueuze sfeer creëren in je eigen huis.

Plaats een reactie