Origami: leuk voor het hele gezin

Origami ken je het al? Origami is tegenwoordig heel hip. Het is een onwijs leuke bezigheid voor jong en oud. Het is de kunst van het vouwen van papier die al eeuwen in Japan wordt beoefend. Het woord “origami” is eigenlijk een Japans woord dat “vouwen” betekent. Origami is een leuke bezigheid voor alle leeftijden en kan overal worden gedaan met slechts wat papier en je handen. De meest elementaire origamivorm is de kraanvogel, die in slechts enkele minuten kan worden gemaakt en waarvoor geen speciale vaardigheden of gereedschap nodig zijn. Ben je op zoek naar een leuke hobby voor binnen die je met het hele gezin kunt adopteren? Dan is origami een goede keus!

Wat is origami precies?

Origami is het Japanse woord voor “vouwpapier”. Het is een traditionele Japanse kunstvorm waarbij papier in verschillende vormen wordt gevouwen. Het kan worden gebruikt voor het onderwijzen van meetkunde en andere vakken, maar ook als een vorm van kunst. Origami is in de jaren 1600 in Japan uitgevonden en is sindsdien een van de meest populaire hobby’s ter wereld geworden. Het wordt ook gebruikt om producten te maken. Denk bijvoorbeeld aan wenskaarten, modellen van juwelendoosjes en architecturale ontwerpen.

Origami is geschikt voor alle leeftijden

Origami is een traditionele Japanse kunstvorm die al eeuwenlang wordt beoefend. Je kunt er van alles mee maken, van dieren, bloemen en gebouwen tot poppen, enveloppen en dozen. Origami is geschikt voor alle leeftijden, omdat er naast papier geen scherpe of gevaarlijke voorwerpen aan te pas komen. Kleine kinderen moeten natuurlijk goed in de gaten gehouden worden, maar onder toezicht heeft origami veel voordelen. Het helpt namelijk bij de ontwikkeling van creativiteit en het probleemoplossend vermogen!

Over de voordelen van deze hobby

De voordelen van origami zijn enorm. Origami kan namelijk voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Sommige mensen gebruiken het als uitlaatklep voor creativiteit, terwijl anderen het gebruiken als stressverlichting. Het vouwen van papier heeft namelijk hetzelfde effect als een fidget spinner. Origami wordt ook vaak gebruikt bij het onderwijzen van wiskunde, omdat het studenten helpt geometrische vormen en patronen te begrijpen. Tot slot helpt bij origami bij het bevorderen van de hand- oog coördinatie en gaat het verveling op een gezonde manier tegen.

Hoeveel soorten zijn er?

In totaal zijn er tegenwoordig 8 verschillende soorten origami. Deze verschillende soorten leveren mooie designs op in categorieën. Zo ga je bij Pureland aan de slag met zeer eenvoudige designs die geschikt zijn voor beginners en ga je met modulaire origami aan de slag met ingewikkelde ontwerpen.

  • Stilleven origami: het nabootsen van stilleven.
  • Action origami: het maken van bijvoorbeeld vliegtuigjes.
  • Modulaire origami: combineert verschillende figuren met elkaar.
  • Pureland origami: bootst de natuur na.
  • Nat vouwen: geeft dimensie aan het design.
  • Mozaïekpatronen: bestaat uit mozaïeken.
  • Kirigami : het snijden en scheuren van papier in combinatie met vouwen.
  • Strip vouwen: origami gecombineerd met het weven van papier voor een 3D effect.

Laat je het ons weten als je origami probeert? Wij horen graag welke stijl het beste bij je past! Meer lezen over hobby’s? Lees verder in ons blog.

Plaats een reactie