Devyne Rensch door Life After Football verkozen tot Fashion Player 2022

Dit jaar heeft Life After Football de Fashion Player Award voor de 15e keer uitgereikt. De prijs werd mogeljk door een samenwerking tussen Trophy by Gassan en Steve Madden en brengt de voetbalcultuur en fashion samen. Dit jaar werd de prijs in ontvangst genomen door Ajax-verdediger Devyne Rensch. In dit artikel kijken we terug op de avond van het evenement en lees je meer over de reactie van Rensch na het winnen van de Fashion Player award.

Fashion Player 2022 uitreiking

De uitreiking van de Fashion Player 2022 award werd dit jaar bijgewoond door honderden gerespecteerde mensen uit de voetbalwereld. Het evenement werd dit jaar op 7 november gehouden in Studio’s Aalsmeer en was een waar feestje. De Fashion Player 2022 award werd door presentator Jan-Joost van Gangelen en Regi Blinker oprichter van Life After Footbal en ex-Feyenoordspeler, uitgereikt. Het evenement van 2022 was voor de organisatoren een speciale gelegenheid. Dit jaar werd de Fashion Player award namelijk voor de 15e keer uitgereikt.

Stemmen binnenslepen

Voorafgaand aan het evenement moesten de genomineerden aan de slag met het werven van stemmen. Dit hebben zij voornamelijk gedaan via persoonlijke sociale media accounts. Genomineerden waren Anwar El Ghazi, aanvaller bij PSV, Thom Haye, middenvelder bij SC Heerenveen, Danilo Pereiro, aanvaller bij Feyenoord en Tijani Reijnders, middenvelder bij AZ. De genomineerden werden gekozen op basis van uitstraling en kledingstijl in lijn met persoonlijkheid.  

Dit kwam goed naar voren in de campagne van dit jaar. Elke genomineerde speler kreeg namelijk een bloem toegewezen die symbool stond voor hun persoonlijke stijl. Deze bloemen kwamen in de foto’s voor de promotie van het event naar voren en leverden prachtige beelden op. Op de avond van het evenement zelf ging Anwar el Ghazi er vandoor met de tweede plek. De meerderheid van de stemmers kozen echter voor de sportieve en chique stijl van Devyne Rensch. Rensch mag zich in 2022 dan ook de Fashion Player van het jaar noemen.

Live muziek van DJ Quincy Kluivert

De avond draaide niet alleen om fashion. Ook muziek werd gevierd. Na de uitreiking van de Fashion award bracht DJ Quincy Kluivert, zoon van Patrick Kluivert, de dansvloer in beweging. Hiernaast waren Demma Javé en andere artiesten aanwezig bij het evenement. Al met al kijken de organisatoren terug op een geslaagde avond.

De prijs krijgt een plek naast de tv

In een interview met Rensch na de uitreiking van de award zien we allereerst heel veel blijdschap. De uitreiking zelf en de spanning er naartoe duurde hem iets te lang, maar na het winnen van de Fashion Player 2022 award was er vooral opluchting en blijdschap te zien. In het interview verteld Rensch ons dat de award een mooi plekje naast de tv in de etalage krijgt. Hij laat ons ook weten dat hij een foto van de prijs naar teamgenoten van Ajax stuurt om de prestatie te delen.

Plaats een reactie