Winter supplementen: 5 supplementen die je tijdens de wintermaanden kunt nemen

Winter supplementen, waarom zou je deze innemen? In de wintermaanden kunnen we allemaal wel wat meer ondersteuning gebruiken. Onze weerstand krijgt het te voortduren, veel mensen krijgen last van een droge huid en dan hebben we het nog niet eens over de welbekende winterdepressie gehad. Wil jij je lichaam ondersteunen met supplementen in de winter? Dan zijn dit de 5 winter supplementen die je tijdens de wintermaanden kunt nemen om je snel beter te voelen. 

Omega 3 – Visolie voor je hersenen en hart 

Visolie is niet lekker, maar wel heel gezond voor je! In visolie zitten Omega-3-vetzuren die het risico op ziekten verminderen, ontstekingen verlagen en helpen bij het verbeteren van je huid, geheugen en algemene prestaties. Dat komt goed van pas tijdens de donkere en koude winterperiode. Heb je een tekort aan Omega-3-vetzuren, dan kun je last krijgen van vermoeidheid, een droge huid en stemmingswisselingen. Je kunt visolie aan je dieet toevoegen door supplementen te slikken. Op die manier krijg je genoeg Omega-3-vetzuren binnen, zonder een lepel visolie naar binnen te werken. 

Vitamine C voor een gezonde huid 

Van vitamine C is algemeen bekend dat het de weerstand ondersteund. Daarom slikken veel mensen extra vitamine C tijdens de wintermaanden. Hiernaast heeft vitamine C een goede invloed op de hydratatie van je huid en haar. Merk je dus dat je huid extra droog is in de wintermaanden of voelt je haar stugger aan dan normaal? Probeer dan een vitamine C olie voor huid en haar en verwerk een dagelijkse behandeling in je huidverzorgingsroutine

Vitamine D voor sterke botten

Ons lichaam maakt vitamine D aan door zonlicht, en alhoewel we in 2022 meer zonlichturen dan ooit zien is het niet voldoende om je botten te ondersteunen in de wintermaanden. Vitamine D zorgt ervoor dat je lichaam kalk en fosfaat uit voedsel haalt, waardoor je botten en tanden sterk blijven. Heb je een vitamine D tekort, dan kun je last krijgen van bloedend tandvlees, vermoeidheid, angstaanvallen en pijn en trillingen. Je voortkomt dit door dagelijks 1 vitamine D tablet te slikken in de herfst- en wintermaanden. 

Zink tegen verkoudheid 

Zink is één van de meest belangrijke mineralen voor je lichaam en een goed winter supplement. Het zorgt er onder andere voor dat je afweersysteem goed werkt en het helpt bij het onderhouden van je haar, nagels en huid. Extra zink zorgt er in combinatie met vitamine C dus voor dat je je van binnen goed voelt en er van buiten goed uit blijft zien.  

Vitamine B voor extra energie 

Heb je in de wintermaanden last met uit bed komen? Je bent niet de enige! Het is niet alleen koud en donker, maar de kans is ook groot dat je een vitamine B tekort hebt. Vitamine B is onmisbaar voor de productie van energie en het normaal functioneren van het zenuwstelsel. Het zorgt er ook voor dat je spieren en huid de kans krijgen om te regenereren. Ben je vegetarisch, dan is het slim om vitamine B12 bij te slikken. Vitamine B12 vind je namelijk alleen in dierlijke producten, zoals eieren, melk, vlees en vis. Dit is dus een uitstekende winter supplement.  

Meer lezen over gezondheid & wellness? Lees verder in ons blog. 

Plaats een reactie