Wat is een foamroller? 

Wat is een foamroller? Een goede vraag. Als je regelmatig naar de sportschool gaat of wel eens video’s met home work-outs op YouTube kijkt, dan heb je vast wel eens een foamroller gezien. Maar wat is een foamroller, waarom gebruiken mensen het en is het slim om ook een foamroller in huis te halen? Je ontdekt het in dit artikel. 

Wat is een foamroller precies? 

Wat is een foamroller eigenlijk? Een foamroller is een rol van foam die je in verschillende maten, kleuren en ontwerpen kunt kopen. Met een foamroller is het mogelijk om jezelf een massage te geven en knopen uit je spieren te verwijderen. Je kunt hier last van krijgen als je regelmatig traint en zorgt voor spierpijn en een verminderde flexibiliteit. Afhankelijk van wat voor soort massage je fijn vindt, kies je een gladde foam roller of een roller met spikes.

Een foamroller is ideaal om een bindweefselmassage te krijgen. Deze rollers geven een diepere massage en zijn geschikt voor mensen die zoeken naar een manier om thuis een bindweefselmassage te krijgen. Begin je net met rollen, kijk dan naar YouTube voor voorbeelden en haal verschillende rollers in huis om erachter te komen welke roller jij het meest fijn vindt. 

Wanneer gebruik je een foamroller? 

Je kunt een foamroller zowel voor als na een training gebruiken. Voor een training zorgt de roller voor een opwarming en na een training kun je de roller gebruiken voor de cooling-down. Het regelmatig gebruiken van een foamroller zorgt ervoor dat je sneller hersteld en bovendien minder last krijgt van spierpijn.

Doe je aan yoga of pilates, dan kan een foamroller je ook helpen bij het uitvoeren van verschillende oefeningen. Je gebruikt een foamroller door te leunen op een gebied in het lichaam dat strak of gespannen aanvoelt. Laat je lichaam voor maximaal 30 seconden liggen en rol daarna heen en weer over de roller. Herhaal dit op andere lichaamsdelen, maar laat je lichaam niet langer dan 30 seconden rusten om blauwe plekken te voorkomen. 

Hoe vaak gebruik je een foamroller? 

Naast de vraag wat is een foamroller, vraag je je misschien ook af hoe vaak kun je een foamroller gebruiken? Het is veilig om een foamroller dagelijks te gebruiken. Ook op de dagen dat je rust houdt en niet naar de sportschool of de sportclub gaat. Op deze dagen kun je de roller gebruiken voor bijvoorbeeld een massage. Gebruik de foamroller gerust voor en na het sporten en als je een rustdag hebt en de behoefte voelt om te rekken en strekken dan pak je de foamroller er ook bij.

Met een foamroller geef je jezelf als het ware een bindweefselmassage. Met de roller maak je het bindweefsel zachter en losser en is het mogelijk om oud collageen af te breken. Wil je verklevingen losmaken en profiteren van uiterlijke voordelen van een bindweefselmassage, dan gebruik je de roller bij voorkeur elke dag. Door hiernaast yoga of pilates oefeningen te doen is het mogelijk om al binnen 4 weken verschil in je lichaam te zien en te voelen. 

In deze blog heb je antwoord gekregen op de vraag ‘Wat is een foamroller’. Wil je meer lezen over gezondheid & wellness? Lees verder in ons blog. 

Plaats een reactie