Waarom je een massage gun in huis moet halen

Wist je dat … een massage er voor en na het sporten voor zorgt dat je spieren sneller herstellen? Ga je dus regelmatig naar de sportschool of heb je een stressvolle baan en kun je wel wat ontspanning gebruiken? Dan is een massage gun een goede manier om ongemakken te verlichten. In dit artikel ontdek je waarom je het in huis moet halen en waar je een goed massage gun kunt kopen! 

Wat is een massage gun? 

Een massage gun is een hulpmiddel dat je thuis kunt gebruiken om jezelf een massage te geven. Deze pistolen zijn meestal voorzien van een oplaadbare accu en kunnen op het gezicht, hoofd, nek, rug of andere delen van het lichaam worden gebruikt. Ze werken door te vibreren of te  trillen in cirkelvormige bewegingen met verschillende snelheden en intensiteiten. Inmiddels bestaan er ook massage guns die je een klopmassage, compressiemassage of rolmassage kunnen geven. Hierdoor is er voor iedereen een geschikt apparaat te vinden.  

Direct een massage gun in huis halen? Bekijk hier de beste massage guns van 2022. 

massage gun

Wat zijn de voordelen van een massage gun? 

Massages zijn goed voor allerlei doeleinden. Heb je bijvoorbeeld last van stress of slaaptekort? Dan kan een regelmatige massage ervoor zorgen dat je je al snel beter voelt. Door jezelf minstens 60 minuten te masseren breng je het lichaam in een ontspannende staat, wat weer een positief effect heeft op je slaapritme. Win-win! 

Sporters hebben ook baat bij een massage gun. Door de diepe trillingen of kloppingen wordt stijf spierweefsel soepeler, waardoor je knopen en spanningen los kunt masseren. Door je massage gun zowel voor als na het sporten te gebruiken profiteer je dubbel. Voor je work-out wordt je lichaam namelijk opgewarmd en de massage zorgt na de work-out voor een sneller herstel. Hiernaast is de kans kleiner dat melkzuur zich vormt als je het apparaat gebruikt voor en na het sporten. 

Actieve spieren zijn sterke spieren

Als je je spieren actief gebruikt dan zullen zij zich ook sneller ontwikkelen. Zit je dus elke dag op een kantoor, dan worden je spieren lui. Hiernaast heeft de hele dag zitten een negatief effect op de zenuwen die je bilspieren activeren. Dit zorgt er op den duur voor dat ze afbreken. Dit zorgt er weer voor dat er meer druk op andere spiergroepen komt te staan, waardoor je last krijgt van bijvoorbeeld lage rugpijn. Gebruik je een massage gun op deze spieren dan activeer je ze zonder écht aan het werk te gaan. 

Verder zorgt het regelmatig gebruiken van de gun voor een geaccentueerd lichaam. Dit komt doordat het onderhuids bindweefsel wordt verstevigd, waardoor je het lichaam als het ware vormt. Ditzelfde effect bereik je met een reeks bodyshape massages, maar als je een massage gun in huis haalt dan kun je er gewoon thuis van genieten. Tot slot zorgt het regelmatig diep masseren van je lichaam ervoor dat gifstoffen sneller worden afgevoerd, waardoor je je algeheel beter voelt.