Huidverzorging in de herfstmaanden

Huidverzorging in de herfstmaanden, is dit anders dan in andere seizoenen? De herfst is de tijd waarin we het meest vatbaar zijn voor verkoudheid en andere infecties. Maar het is ook de tijd van het jaar waarin onze huid er minder gezond en stralend uit gaat zien. De wisseling van seizoenen kan een groot effect hebben op je huid, dus het is belangrijk om je huid dit najaar goed te verzorgen. Dit is hoe je huidverzorging in de herfstmaanden in je voordeel gebruikt. 

huidverzorging in de herfstmaanden

Reinig je huid minstens twee keer per dag

Het reinigen van je huid is een essentiële stap om voor je huid te zorgen. Het is belangrijk om je gezicht twee keer per dag te wassen met een milde reiniger. Hiermee verwijder je alle make-up, vuil of overtollige olie die zich op het huidoppervlak heeft opgehoopt. Door je gezicht hiernaast één keer per week te behandelen met een exfoliërende scrub ben je al goed op weg naar een goede huidverzorging in de herfstmaanden. Zorg ervoor dat je je gezicht wast als je uit bed komt om oliën en vuil te verwijderen en reinig je gezicht voordat je gaat slapen om make-up en vuilophoping van je gezicht te verwijderen. Sluit je huidverzorgingsroutine af met een dag- of nachtcrème om beschadiging en uitdroging te voorkomen. 

Gebruik vochtinbrengende crèmes om je huid gehydrateerd te houden

Moisturizers zijn een geweldige manier om je huid gehydrateerd te houden. Ze kunnen alleen of met andere huidverzorgingsproducten worden gebruikt, afhankelijk van je huidtype. Moisturizers werken door de huid te voorzien van een beschermende barrière tegen externe factoren zoals wind en koud weer. Ze helpen ook om de natuurlijke oliën en het vocht dat elke dag van de huid verloren gaat, te herstellen. Een goede crème zorgt er dus niet alleen voor dat je er beter uitziet en je beter voelt, maar het beschermt de huid waardoor je het minder snel koud hebt en minder last hebt van onzuiverheden en beschadigingen. 

Breng zonnebrandcrème aan, ook als de zon niet schijnt

Een interessante tip voor huidverzorging in de herfstmaanden, is het gebruik van zonnebrandcrème is een van de beste manieren om jezelf te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Als je naar buiten gaat, breng dan 15 minuten voordat je dit doet zonnebrandcrème aan. Ga je zwemmen, dan moet je de zonnebrandcrème na het zwemmen opnieuw aanbrengen. In andere gevallen breng je de zonnebrandcrème om de twee uur aan om goed beschermd te blijven. Alhoewel veel mensen denken dat je tijdens de herfstmaanden geen zonnebrandcrème nodig hebt, is niets minder waar. Ook in de herfst- en wintermaanden zijn Uv-stralen schadelijk voor je huid. Smeer je dus goed in als je overdag naar buiten gaat! 

Voldoende water drinken!

Als je voldoende water drinkt dan ondersteun je je huid ook. Water zorgt er namelijk voor dat je lichaam beter gehydrateerd blijft, waardoor je minder snel last hebt van droge en schrale plekken. Merk je dat vooral je benen, armen en ellebogen en lippen erg droog aanvoelen? Dan is de kans groot dat je te weinig water drinkt. Ga voor minimaal 3 liter per dag om zeker te weten dat je genoeg water drinkt en je zult al snel merken dat je huid er soepeler, zachter en gezonder uitziet. 

Plaats een reactie