Meer motivatie om te sporten nodig? Met deze 5 tips gaat dat lukken

Een van de eerste dingen waar mensen aan denken als ze het woord fitness horen, is afvallen. Hoewel gewichtsverlies een voordeel is van lichaamsbeweging, is het niet het enige. Er is aangetoond dat lichaamsbeweging vele andere voordelen voor uw gezondheid heeft, waaronder een lagere bloeddruk, betere slaap en meer. Maar voor de mensen die een vol dagschema hebben en het simpelweg niet leuk vinden om naar de sportschool te gaan, kan het beginnen met fitnessen een flinke uitdaging zijn. Daarom geven wij je in dit artikel 5 tips voor meer motivatie om te sporten.

Meer motivatie om te sporten met een duidelijk schema

De beste manier om aan een nieuwe fitnessroutine te beginnen, is door een schema op te stellen dat je elke dag of in ieder geval elke week kunt volgen. Dit zal je helpen om een gewoonte te creëren en je gemotiveerd te houden.

“Wist je dat… het maar 21 dagen duurt om een nieuwe gewoonte op te bouwen?“

Begin je dus vandaag met sporten en houd je dit 21 dagen achter elkaar vol, dan gaat het sporten hierna vanzelf. Ga je aan de slag met 21 dagen sporten? Kies dan wel voor trainingen die je lichaam niet te zwaar belasten om blessures te voorkomen.

Leg je sportkleren vast klaar

Er is veel onderzoek waaruit blijkt dat mensen die direct na het wakker worden hun sportkleding aantrekken, meer geneigd zijn om te gaan sporten. De theorie is dat de kleding je een gevoel van motivatie geeft en je herinnert aan je doel. Leg je sportkleren dus vast klaar op een zichtbare plek of trek je sportkleren meteen aan als je wakker wordt.

Sport met een maatje

Trainen met een buddy is een van de meest effectieve manieren om gemotiveerd te blijven en je aan je fitnessdoelen te houden. Het is makkelijker om aan de slag te gaan als je iemand anders hebt die ook wil sporten. Je kunt van tevoren een tijd, plaats en type training bepalen. Het gaat niet alleen om samen trainen. Het gaat om elkaar aanmoedigen en elkaar verantwoordelijk te houden, zodat je het sporten beter volhoudt.

Stel realistische doelen die voor jou werken

Stel realistische doelen die voor jou werken om het sporten langer vol te houden. Als het bijvoorbeeld jouw doel is om 10 minuten te kunnen hardlopen zonder te stoppen, maar lang niet hebt gesport. Dan is het slim om te beginnen met een doel van 1 minuut hardlopen en dit in de loop van de tijd geleidelijk op te voeren.

Meer motivatie om te sporten door de juiste sport te kiezen

De sleutel tot het vinden van motivatie om te sporten is het vinden van een activiteit die je leuk vindt en die past bij jouw behoeften en lichaamstype. Heb je bijvoorbeeld last van je knieën, dan is touwtjespringen geen goede keus. Denk ook na over wat voor soort training bij je past. Ga je liever naar de sportschool, sport je graag buiten of past yoga meer bij je? Op basis hiervan kies je een training die bij je past, zodat je langer gemotiveerd blijft om te sporten.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Lees ook eens een van onze andere artikelen over fitness en hobbys.

Plaats een reactie