Over het verschil tussen aerobe en anaerobe trainingen

Ben je sportief bezig, maar behaal je je doelen niet zo snel als je zou willen? Het is goed mogelijk dat je op dit moment voornamelijk aerobe trainingen volgt, terwijl anaerobe trainingen meer effect hebben of andersom. Om erachter te komen welke training het beste bij je past, vertellen wij je graag meer over het verschil tussen aerobe en anaerobe trainingen. 

Het verschil tussen aerobe en anaerobe trainingen

Aerobe en anaerobe trainingen, wat is eigenlijk het verschil? Aerobe trainingen zijn perfect voor het verbeteren van de conditie van het hart en de longen. Ze zijn ook goed voor gewichtsverlies. Deze trainingen worden meestal voor een langere duur met een matige intensiteit gedaan. Denk bij een aerobe training aan yoga, pilates, wandelen en fietsen.

Anaerobe trainingen daarentegen verbeteren de snelheid, kracht en opbouw van de spieren. Ze helpen ook bij het snel verbranden van vet. Deze trainingen worden meestal met een hoge intensiteit en voor kortere perioden gedaan. Denk bij anaerobe trainingen aan gewichtheffen, touwtjespringen en sprinten. 

Kies voor anaerobe trainingen als je snel wilt afvallen

Aerobe en anaerobe trainingen, wat is beter om af te vallen? Als je snel wilt afvallen, dan zijn anaerobe trainingen de juiste keuze. Ze helpen je niet alleen om af te vallen, maar ook om spieren op te bouwen en je lichaam strakker te maken. Anaerobe trainingen zijn intensief en vergen veel energie. Dit is de reden waarom je hiermee meer calorieën kunt verbranden dan met aerobe oefeningen. Aerobe oefeningen vragen veel energie van je lichaam, waardoor je na de training behoefte krijgt om te eten. Kies ervoor om gezonde gerechten te eten, zodat het sporten niet voor niets is geweest. 

Anaerobe oefeningen helpen je niet alleen met afvallen. Ze helpen ook bij het opbouwen van spiermassa en het versterken van de botten. Wil je aan de slag met een anaerobe training die zeer snel effect heeft, dan is touwtjespringen de beste optie. Hiermee verbrand je in 5 minuten net zoveel calorieën als 30 minuten hardlopen en het is bovendien een laagdrempelige oefening die je thuis kunt uitvoeren. Het enige wat je nodig hebt is een touw, een goed paar schoenen en een stevige ondergrond. 

Kies voor aerobe trainingen als je meer uithoudingsvermogen wilt

Aerobe trainingen zijn een soort lichaamsbeweging waarbij grote spiergroepen worden gebruikt om energie voor het lichaam te produceren. Ze staan ook bekend als cardiorespiratoire trainingen omdat ze zowel het hart als de longen uitdagen. Aerobe trainingen zijn bovendien perfect om het uithoudingsvermogen te versterken. Hiernaast hebben aerobe trainingen vaak een positieve invloed op je slaappatroon. Kies je dus regelmatig voor een aerobe training, dan is de kans ook groot dat je beter slaapt. 

Ben je op zoek naar een manier om je conditie te verbeteren, je hart en longen sterker te maken én aan een beter lichaam te werken? Dan zijn aerobe trainingen de beste keus. Ga bijvoorbeeld eens een uur joggen of pak wat vaker de fiets naar werk in plaats van de auto. Door deze kleine veranderingen in je levensstijl toe te passen, zul je merken dat je je al snel beter voelt en er beter uit gaat zien. 

Plaats een reactie