Dit doet 30 dagen pilates met je lichaam

30 dagen Pilates, wat doet dit met je lichaam? Pilates zorgt ervoor dat je je lichaam verstevigd, zonder dat je aan de slag gaat met een zeer intensieve work-out. Wil je na het sporten dus volledig buiten adem zijn, dan is pilates niet de juiste work-out voor jou. Wil je echter vanuit het comfort van je woonkamer werken aan een steviger, soepeler en strakker lichaam? Dan is pilates hier perfect voor! Dit is wat 30 dagen pilates met je lichaam doet. 

De eerste 10 dagen zijn bedoeld als oefening 

Ga je aan de slag met een pilates routine, dan mag je ervan uit gaan dat je sommige sets nog niet kunt afmaken. De kans is ook groot dat je regelmatig omvalt als je normaal gesproken niet tot weinig actief bent. Pilates oefeningen hebben namelijk alles te maken met balans, het gebruiken van je core om jezelf te stabiliseren en het rekken, strekken en versterken van verschillende spiergroepen. In de eerste 10 dagen kun je het beste langzaam opbouwen. Na deze 10 dagen merk je dat je zowel stabieler als flexibeler bent. De echte verandering merk je na de eerste 10 dagen pilates. 

30 dagen pilates

Na 20 dagen merk je het verschil

Na 20 dagen pilates oefeningen voelt je lichaam strakker en sterker aan. Dit is ook het moment waarop je duidelijke veranderingen begint te zien. Je benen lijker smaller en langer, je armen zijn mooier gevormd en je buik wordt slanker en strakker. Omdat de oefeningen er vrij snel voor zorgen dat je lichaam versterkt, is het na 10 dagen pilates goed mogelijk dat je het niveau kunt verhogen. Begin met beginnersoefeningen die je bijvoorbeeld kunt vinden op YouTube en start na 10 dagen met oefeningen die je lichaam meer uitdagen. 

Om ervoor te zorgen dat je na de oefeningen geen tot weinig last hebt van spierpijn, raden wij je aan om een foam roller in huis te halen. Door deze roller op het hele lichaam te gebruiken, stimuleer je het herstel van je spieren en geef je je lichaam de kans om te ontspannen. Voor het beste effect gebruik je de foam roller zowel voor als na de oefeningen. 

Dit doet 30 dagen pilates met je lichaam

Na 30 dagen pilates herken je je lichaam niet meer terug. Is het dus jouw doel om zo snel mogelijk een zomerlichaam te creëren en wil je je algeheel gezonder voelen? Start dan direct met je eerste pilates oefening en houdt het trainen voor minstens 30 dagen vol. Als je ongeveer 5 keer per week oefeningen uitvoert dan zul je na 30 dagen pilates resultaat zien en voelen. 

Misschien denk je wel, 30 dagen pilates, is dat niet saai? Nee, pilates bestaat in verschillende vormen. Je kunt zowel oefeningen uitvoeren met en zonder apparaten. Begin je net met pilates oefeningen? Haal dan een mat in huis en begin met oefeningen op de mat. Op die manier leer je om de juiste houding aan te nemen en kun je op een laagdrempelige manier beginnen met pilates oefeningen. Ga je regelmatig naar de sportschool en ben je al redelijk fit? Dan kan het een flinke uitdaging zijn om een pilates klas te volgen in de sportschool! 

Plaats een reactie