Zilver kopen als hedge tegen inflatie verstandig?

De inflatiecijfers in 2022 zijn bizar, ongekend en ongeëvenaard te noemen. We kunnen eigenlijk allerlei termen gebruiken om deze inflatie proberen te duiden. Maar, zelfs met de meest krachtige termen is dat niet mogelijk. Deze inflatie is gewoonweg niet in woorden uit te drukken. Door de hoge inflatie is zilver kopen meer dan interessant te noemen, waarom leggen we je uit in dit artikel.

Merk je zelf ook al het een en ander van de inflatie? Als je bij het tankstation staat, merk je dit overduidelijk. En als je boodschappen doet, is de inflatie ook maar al te goed voelbaar/zichtbaar.

Dat we met een flinke inflatie te maken hebben, blijkt ook uit beleggingsklimaat. Veel mensen kijken toch met een schuin oog naar beleggen. Geldt dat ook voor jou? En zit jij te overwegen om zilver te kopen? Het kopen van bijvoorbeeld een zilverbaartje is in tijden van inflatie erg verstandig.

Inflatie = waardevermindering van je geld

Om meerdere redenen is het aan te raden om in zilver te investeren. Eén van de beste redenen is dat je geld op dit moment simpelweg veel minder waard wordt. Daar waar je voor 10 euro voorheen nog 5 broden kon kopen, kun je voor 10 euro nu nog maar 4 broden kopen. Dit is een simplistisch voorbeeld waarmee we de gevolgen van inflatie in ieder geval duidelijk kunnen schetsen. Voor een bedrag van 10 euro kun je gewoonweg een stuk minder kopen.

De inflatie in oktober 2022 was: 14,3 procent.

Inflatie

Dit geldt echter niet alleen voor 10 euro. Heb je op dit moment bijvoorbeeld 10.000 euro op je bankrekening staan? Daar kon je voorheen 5000 broden voor kopen en nu nog maar 4000 broden. Dat is een aanzienlijk verschil, niet waar?

Alleen al om deze reden doe je er verstandig aan om in zilver te investeren. Zilver kent namelijk niet zo’n gigantische waardedaling. De koers van zilver is al geruime tijd relatief stabiel te noemen, waardoor het een veilige investering is.

Zilver kopen is verstandig er blijft altijd vraag naar zilver

Er blijft vraag naar zilver

Wil je iets nuttigs met je spaargeld doen? Je hebt dan de keuze uit meerdere financiële producten, maar ook valuta en dus goud en zilver. Het investeren in zilver is hierbij een ware aanrader, aangezien er altijd vraag naar zilver blijft. Deze grondstof blijft populair en wordt uiteraard voor veel producten gebruikt. Vandaar ook dat de koers van zilver door de jaren heen vrij stabiel is gebleven.

Met het oog op de lange termijn is zilver dan ook een verstandige investering. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de zilverprijs van 30 jaar geleden. En bekijk deze prijs door de jaren heen tot het moment van nu. Als je naar deze koers kijkt, zie je dat je hier eigenlijk geen geld mee kunt verliezen. Dat zou je wel doen als je je geld gewoon op je spaarrekening zou laten staan.

Zilver kopen hoe werkt het?

Zilver kopen: hoe doe je dat precies?

Het mag duidelijk zijn: zilver kopen als hedge tegen inflatie is zeker verstandig. Je doet een verstandige investering, waarmee je je geld beschermt tegen een flinke waardevermindering. Ondertussen biedt zilver de gewenste zekerheid.  

Heb je daarom interesse om zilver te kopen? Dan moet je op zoek naar een betrouwbare aanbieder van zilver. Zo’n aanbieder richt zich veelal op zowel zilver inkoop als op zilver verkoop. Bij zo’n partij kun je dan ook de gewenste hoeveelheid zilver inkopen. Dit doe je op een discrete en veilige manier. Kies daarom altijd voor een betrouwbare partij.

Wel moet je even goed kijken naar het bewaren van zilver. De zilveren munten – of ander zilveren stukken – die je koopt, zijn veel geld waard. Je moet ze daarom op een veilige manier opbergen, bijvoorbeeld in een kluis. Laat het zilver in ieder geval nooit zomaar in je huis rondslingeren. Het is onwijs zonde om je zilver onverhoopt kwijt te raken. En om daarmee een hoop geld te verliezen. De mensen die geld op hun spaarrekening laten staan, weten in ieder geval hoe het voelt om veel geld te verliezen.

Plaats een reactie