4x Waarom investeren in zilver voor de toekomst?

We leven in bijzondere tijden. De prijzen zijn in 2022 gigantisch hard gestegen, het leven is erg duur geworden en we zitten in een energiecrisis. Het is de bedoeling dat elk huis verduurzaamd wordt, maar sommige huishoudens kunnen hun energierekening niet eens meer betalen.

Zit jij in de luxe positie dat je aan het einde van de maand geld overhoudt? Dan ben je goed bezig! Het is echter niet verstandig om dit geld maar direct op je spaarrekening te zetten. Door de hoge inflatie wordt het geld op je spaarrekening namelijk alleen maar minder waard.

Maar, wat kun je dan wel met dit geld doen? Is het interessant om in bijvoorbeeld aandelen of ETF’s te investeren? Of is het verstandiger om in edelmetalen te investeren? Er zijn in ieder geval voldoende redenen te bedenken waarom je óók in bijvoorbeeld zilveren munten zou moeten investeren.

Om maar even antwoord op bovenstaande vraag te geven: ja, het is zeker verstandig om te investeren in zilver. De redenen hiervoor worden hieronder in het kort besproken.

Reden 1: zilver biedt een veilige haven

Dat we in bijzondere tijden leven, komt grotendeels door de onzekerheid. We hebben geen idee wat er met de economie gaat gebeuren. We hebben geen idee wat er met de oorlog in Oekraïne gaat gebeuren. En we hebben geen idee wat de toekomst ons gaat brengen.

Eén van de weinige zekerheden die we hebben, is dat zilver een vrij veilige investering is. Dit bewijst de koers van zilver over de afgelopen jaren, maar ook over de potentie van deze markt.

Wil je dus iets nuttigs met je geld doen, maar niet al te veel risico te nemen? Dan is het interessant om in zilver te investeren. Je behoudt hiermee je geld én je loopt hierbij niet al te veel risico’s.

redenen waarom investeren in zilver

Reden 2: grote vraag naar zilver

Bijkomend voordeel is dat er een grote vraag naar zilver is. Deze vraag ontstaat vanuit twee verschillende kanten: vanuit particulieren, maar ook vanuit de industrie.

Dit heeft vooral met de opkomst van Azië te maken. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de consumptie in Azië in de komende jaren flink gaat stijgen. Die stijging brengt een toenemende vraag naar zilver met zich mee, waardoor het aannemelijk is dat de koers gaat stijgen. Dat betekent dat je investering alsmaar meer geld waard gaat worden!

Reden 3: veel mogelijkheden bij het kopen van zilver

Heb je de wens om zilver te kopen? Dan heb je hier ook nog eens veel mogelijkheden bij. Je kunt bijvoorbeeld een zilverbaar kopen, maar je kunt ook zilveren munten kopen. Bovendien heb je de keuze uit zilver van meerdere fabrikanten en in meerdere gewichten. Op basis van je budget kun je zodoende altijd het geschikte zilver kopen.

Reden 4: relatief makkelijk om in zilver te handelen

Tot slot is het ook relatief makkelijk om in zilver te handelen. Wil je bijvoorbeeld zilver kopen of zilver verkopen? In ons land heb je hiervoor de keuze uit meerdere betrouwbare partijen. Bij deze partijen koop je met een gerust hart zilver, waarna je dit zilver ook met een gerust hart kunt verkopen.

Is investeren in zilver verstandig?

Wat ons betreft is het investeren in zilver zeker verstandig. Dit product is qua waarde erg stabiel, biedt een mooie potentie en is er ook nog eens een grote vraag naar zilver. Bovendien ligt het in de lijn der verwachting dat de koers van zilver in de komende jaren flink gaat stijgen.

Kortom: wil je iets nuttigs met je geld doen? Wil je liever niet al teveel risico lopen? En wil je op een lucratieve manier iets met je geld doen? Dan is het interessant om eens in zilver te investeren!

Plaats een reactie