Veilig Bitcoin kopen met een VPN verbinding

Anonimiteit speelt tegenwoordig een belangrijk onderdeel in ons leven. Wij doen veel online en ook daar is het niet even eenvoudig om anoniem te blijven. Er zijn veel mensen die daarom zoveel als mogelijk gebruik proberen te maken van een zogeheten ‘Virtual Private Network’, oftewel een VPN verbinding. Het kan zijn dat jij geen idee hebt wat dat is en wat de voordelen van een VPN verbinding zijn. Het enige wat jij eigenlijk doet is het maskeren van jouw IP-adres. Je zal surfen via een zogeheten VPN-server en die staat in een ander land. Het is daardoor onmogelijk om erachter te komen van waaruit iemand op het internet surft. Niet alleen is jouw locatie volstrekt onbekend voor andere, maar ook jouw identiteit is niet te achterhalen. Je kan een VPN verbinding nu ook gaan gebruiken voor het aanschaffen van Bitcoin of andere cryptocurrency. In dit artikel vertellen wij meer over het veilig kopen van Bitcoin met een VPN verbinding.

Anoniem Bitcoin kopen

Wij kopen massaal onze producten online, dat is makkelijk, snel en vaak ook wat goedkoper. Echter zal jij bij een online aankoop toch veel informatie achterlaten, soms zelfs onbewust. Je kan vaak wel veilig betalen, maar ten alle tijden zijn jouw persoonsgegevens en betaalgegevens bekend. Niet iedereen voelt zich daar even prettig bij en dan kan je twee dingen doen. Je kan naar de winkel lopen of anoniem online aankopen doen. Een VPN verbinding zorgt ervoor dat jij toch nog anoniem online producten kan aanschaffen. Je kan de Bitcoin gebruiken of eventueel een cadeaukaart gebruiken. Echter is de Bitcoin de beste optie en misschien ook wel de lucratiefste mogelijkheid.

Allereerst zal je natuurlijk Bitcoin moeten kopen, want die munten komen niet uit de lucht vallen. Zorg ervoor dat je surft via een VPN verbinding, zodat niemand jouw locatie of identiteit zou kunnen achterhalen. Ga vervolgens naar één van de crypto brokers of exchanges, daarvan zijn er voldoende beschikbaar. Je kan naast Bitcoin ook nog tal van andere cryptomunten kopen, zoals de Dogecoin, Ethereum, Cardano of de Ripple. Let op, de Bitcoin biedt wel de meeste mogelijkheden. De meeste webshops die crypto accepteren, die richten zich uitsluitend op de Bitcoin.

Maak een wallet aan, een digitale wallet is wellicht voor dit doeleinde de beste optie. Maak anoniem een wallet aan, dat is belangrijk. Je kan ook Bitcoin met contant geld kopen, daar zullen wij later meer informatie over verstrekken in dit artikel. Je hebt ook een eigen e-mailadres nodig, maar ook dat kan anoniem. Je kan bijvoorbeeld een zogeheten ‘Protonmail’ aanmaken, dat is 100% anoniem en eventueel ook handig voor andere doeleinden.

Bitcoin wallets

Een Bitcoin wallet zal je toch echt in jouw bezit moeten hebben, want anders kan jij de cryptomunten nergens opslaan. Het is een soort van portemonnee, alleen dan digitaal. De cryptomunten krijg jij ook nooit fysiek in jouw bezit, maar dat is logisch. Je zou een account kunnen aanmaken bij de broker Coinbase, een internationaal bedrijf met een glansrijke reputatie. Het bedrijf biedt een eigen wallet aan en die kan jij volstrekt anoniem aanmaken. Daarnaast is het mogelijk om bij Coinbase crytocurrency te kopen.

Mocht je toch minder risico willen nemen en jouw munten beter beveiligen, dan kan je nog kiezen voor een fysieke wallet. Een van de bekendste en populairste wallets is de Ledger Nano X, aangezien jij anoniem munten kan opslaan op deze fysieke wallet. Er zijn ook nog voldoende mobiele wallets beschikbaar en die zijn gratis. Mocht je de beschikking hebben over een Android-smartphone, dan raden wij je aan om The Samourai wallet te downloaden. Je kan gemakkelijk een wallet aanmaken op deze applicatie en je hoeft geen gegevens in te vullen bij registratie.

Het is na het aanmaken van een wallet tijd om de Bitcoin ook daadwerkelijk te gaan kopen. Je kan dan bij één van de online services gaan doen, bijvoorbeeld via de handige The Samourai Wallet. Echter is het nog veiliger om te kiezen voor een offline aankoop van Bitcoin. Er zijn diverse pinautomaten te vinden die Bitcoin leveren. Het klinkt een beetje raar, maar het is een feit. Je kan bij de automaat de gegevens van jouw wallet invullen, ook wel de adresgegevens genoemd. Volg alle stappen op de automaat en binnen no-time heb jij de beschikking over de bekende cryptomunten.

Wat zijn de nadelen van Bitcoin kopen met een VPN verbinding?

Anonimiteit is belangrijk, maar het is wel een ingewikkeld proces. Het kan zijn dat jij toch liever voor het gemak kiest, dat valt dan ook wel weer te begrijpen. Het kopen van Bitcoin met een VPN-verbinding is niet altijd even gemakkelijk. Je moet onwijs veel stappen doorlopen en er echt veel moeite voor doen. Het is juist vandaag de dag zo simpel om Bitcoin te kopen, bijvoorbeeld bij een crypto-exchange zoals Bitvavo en BitcoinMeester. Anonimiteit kost tijd en moeite, dat is het grootste nadeel.