Uitgaven op de bouwplaats verminderen met duurzame schaftwagens

Door de oplopende inflatie zijn de kosten voor bouwmateriaal door het plafond heen geschoten. Het is steeds lastiger om uit een project mooie marges te halen. Hierdoor is het interessant om de uitgaven op de bouwplaats te verminderen met duurzame schaftwagens. Hoe en waarom leggen we je graag uit in dit artikel.

Bouwplaats kosten verminderen door aanschaf bouwmaterieel

Er zijn ontzettend veel manieren om de kosten op een bouwplaats te verminderen. Zo is het interessant om te kijken of je binnen je bedrijf kapitaal beschikbaar hebt om materieel te kopen in plaats van het huren. Wat je veel ziet is dat bedrijven schaftwagens of hoogwerkers huren bij 123machineverhuur of Boels. Het lijkt interessant omdat je nergens aan vast zit, en voor materieel dat je eens per klus gebruikt is het verstandig om te huren.

Wanneer is bouwmaterieel kopen interessant?

Bouwmaterieel kopen is interessant wanneer je een machine of wagen gebruikt bij diverse klussen meerdere malen per maand. Bijvoorbeeld een schaftwagen om je personeel fatsoenlijk te laten lunchen. Uiteraard is het van belang dat je bedrijf genoeg vrije cashflow heeft om het materieel ineens af te betalen. Uiteraard behoren financieringen voor dergelijk bouwmaterieel ook tot de mogelijkheden.

In de laatste alinea’s hebben we een voorbeeld calculatie gemaakt en laat de ROI (Return on investment) zien dat kopen wel degelijk interessanter is dan huren.

Duurzame schaftwagen kopen

Duurzame schaftwagen kopen

Een duurzame schaftwagen kopen doe je bij Brouwer Nijkerk met al meer dan 50 jaar ervaring in de branche. Het bedrijf heeft intussen veel bouwbedrijven in Nederland, België en Duitsland voorzien van snelverkeer schaftwagens. Bij de bouw van een schaftwagen maakt Brouwer gebruik van een uniek duurzaam wandsysteem door hen zelf ontwikkeld. Producten zijn duurzaam voor een lange levensduur. Als er onderhoud nodig is aan de schaftwagen staat Brouwer voor je klaar met hun serviceteam.

Conclussie, heb je voornemens om een schaftwagen te kopen? Brouwer Nijkerk is een partij om mee te nemen in je onderzoek.

Voorbeeldberekening ROI schaftwagen kopen of huren

Bij Boels kost een standaard schaftwagen per week EUR95,- exclusief belasting. In de bouw werken we gemiddeld 46 weken. De simpele rekensom is EUR95,- * 46 = EUR4.370,- per jaar. De schaftwagen huren bij Boels kost je dus bijna 4400 euro per jaar.

Bij Brouwer Nijkerk kun je een schaftwagen kopen vanaf (Dit is een schatting) EUR6800. We hebben het hier over de meest standaarduitvoering, uiteraard kun je deze zo luxe maken als je zelf wil. Echter bij Boels gaat het ook om een standaard schaftwagen.

ROI schaftwagen berekenen: (Aanschafprijs: EUR6800) / (Huur Boels per jaar) = 1.54 jaar

Dit betekent dat je bedrijf na 1,5 jaar de aanschaf van de schaftwagen er al uit heeft, echter moet je in je eigen calculatie niet de kosten van eventueel onderhoud vergeten mee te nemen!

Plaats een reactie