Ripple (XRP) koopt voor 200 miljoen dollar aan aandelen terug

Het blockchain-bedrijf Ripple kwam onlangs positief in het nieuws. Het bedrijf achter de Ripple cryptomunt kondigde aan dat het voor 200 miljoen dollar aan aandelen heeft teruggekocht. Datzelfde bedrag wist Ripple eerder al op te halen bij een financieringsronde. De waarde van het cryptobedrijf steeg in één klap naar 15 miljard dollar. Het bedrag werd drie jaar geleden binnengehaald, mede dankzij een investering van 175 miljoen dollar door Tetragon Financial Group.

Securities and Exchange Commission (SEC)

Amper een jaar later kwam Ripple echter negatief in het nieuws, nadat bekend was geworden dat het bedrijf werd aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) uit de Verenigde staten. De commissie verdacht Ripple ervan illegaal te handelen in effecten. Het zou gaan om een verkoopbedrag van meer dan 1,3 miljard dollar. Naast het Ripple werden ook de oprichters aangeklaagd door de SEC.

De effecten van de beschuldigingen waren groot en de grootste crypto-exchanges besloten de Ripple uit het assortiment te halen. Deze keuze werd bijvoorbeeld ook gemaakt door Coinbase, één van de bekendste exchanges ter wereld. De bedrijven die investeerden in Ripple wilde zich terugtrekken. Tetragon Financial Group klaagde Ripple aan en wilde dat het cryptobedrijf alle aandelen terug zou kopen. Dat had vanzelfsprekend ook een negatief effect op de Ripple koers.

Ripple wint de rechtszaak

Het conflict tussen Ripple en Tetragon Financial Group zorgde ervoor dat de twee partijen tegenover elkaar stonden in de rechtszaal. Ripple won de rechtszaak, waardoor het niet verplicht werd om de aandelen terug te kopen. Opvallend genoeg besloot Ripple dat uiteindelijk alsnog te doen. Dat kwam mede doordat er een winstgevend jaar werd gedraaid in 2021. Ripple zou het nieuwe jaar namelijk ingaan met meer dan één miljard dollar op de bankrekening. Dat zorgde ervoor dat er voldoende budget was om de aandelen weer terug te kopen en voor eens en altijd een einde te maken aan het conflict.

RippleNet zou op het huidige moment een volume draaien van ruim 10 miljard dollar. Daarnaast is Ripple bezig met de ontwikkeling van RippleX, een veelbelovende ontwikkeling. Ripple richt zich in 2022 ook nog op de NFT’s en de CBDC’s. Ondanks alle positieve berichtgeving is de community ongerust. Het is nog altijd afwachten wat er in 2022 staat te gebeuren rondom de Ripple.

Ripple kopen?

De koers van de Ripple (XRP) staat op 27 januari 2022 op 0,54 euro. In 2018 noteerde de cryptomunt een all-time-high van 1,99 euro. Het is mogelijk om op dit moment te investeren in de XRP. De nieuwkomers binnen de cryptowereld kunnen bijvoorbeeld gebruik gaan maken van een exchange. Wij raden de exchange Bitvavo aan, een Nederlands cryptobedrijf met een goede reputatie. Naast de Ripple verkoopt de exchange ook nog meer dan 150 andere cryptovaluta, zoals de Bitcoin en de Dogecoin. Het is ook mogelijk om te staken bij Bitvavo. Het platform is ook optimaal voor het bekijken van de realtime koers, bijvoorbeeld de Cardano koers. De gebruiker kan ook kosteloos de Bitvavo applicatie downloaden.

Plaats een reactie