Wat is maple leaf goud? En waar kun je het goud kopen?

Wat doe je op dit moment met het salaris dat je binnenkrijgt? Je betaalt hier uiteraard alle rekeningen van, maar hou je dan ook nog geld over? Dan ben je – zeker in 2022 – goed bezig. De kosten zijn in dit jaar flink gestegen, terwijl de salarissen niet evenredig meegestegen zijn. Als je op dit moment aan het einde van de maand altijd geld overhoudt, ben je dus meer dan goed bezig.

Maar, wat ga je nou met dit geld doen? Het is – gezien de inflatie – uiterst zonde om dit geld op je spaarrekening te zetten. Het is vele malen verstandiger om dit geld te investeren, bijvoorbeeld in goud. Als je in goud wilt investeren, loop je niet al teveel risico. Bovendien ziet de potentie van de goudmarkt en goudprijs er erg goed uit.

Belangrijk om te weten is dat je in meerdere soorten goud kunt investeren. Eén van deze soorten draagt de naam maple leaf goud. Wat dit precies inhoudt? En waar je het maple leaf goud kunt kopen? De antwoorden op die twee vragen geven wij je graag in dit artikel.

Wat is maple leaf goud precies?

Heb je interesse om in gouden munten te investeren? Dan kun je kiezen voor maple leaf goud; dat is een erg bekende beleggingsmunt uit Canada.

Deze munt werd in 1979 uitgegeven door de Royal Canadian Mint. Vanaf het moment van lanceren is deze goudsoort aan meerdere zaken te herkennen:

Maple leaf goud
  • Een gouden maple leaf munt weegt altijd 1 Troy Ounce. Deze eenheid staat gelijk aan 31,1034768 gram.
  • Een gouden maple leaf munt heeft een zuiverheid van 99,99%. Elke munt die je van maple leaf goud kunt kopen, heeft deze zuiverheid.
  • Op de gouden maple leaf munt staat een esdoornblad afgebeeld. Dit esdoornblad is door de eeuwen heen uitgegroeid tot één van de nationale symbolen van Canada.
  • Op de andere kant van de gouden maple leaf munt staat koningin Elizabeth II afgebeeld. Beide kanten van deze munt hebben dus een andere opdruk.

Door de jaren heen zijn er wel meerdere uitgaven van de maple leaf munt op de markt gebracht. Het gaat hierbij om de variant van 1 Troy Ounce, maar ook om varianten van ¼ Troy Ounce, 1/10 Troy Ounce en 1/20 Troy Ounce. Die varianten zijn – uiteraard – een stuk voordeliger.

Wat zijn de voordelen maple leaf goud?

Wil je iets nuttigs met je geld doen? Dan is het mogelijk interessant om voor maple leaf goud te kiezen. Door de jaren heen is gebleken dat dit een uiterst veilige beleggingsvorm is.

Dit heeft vooral met de zuiverheid van deze goudsoort te maken. Door de hoge zuiverheid beschikt zo’n munt over veel goud, waardoor het een geliefd object onder beleggers is. Doordat het zo geliefd onder beleggers is, is de koers relatief stabiel. Dit biedt een hoop mogelijkheden om je geld op een veilige manier te ‘stallen’.

Waar kun je maple leaf goud kopen?

Heb je de wens om iets nuttigs met je geld te doen? Dan is het interessant om maple leaf goud te kopen. Het advies hierbij is om dit alléén bij een gespecialiseerde partij te doen:

  • Een gespecialiseerde partij is in staat om je op de perfecte manier te adviseren. Je kunt namelijk niet alleen in maple leaf goud investeren, maar ook in andere goudsoorten. Een goede partij is in staat om je over deze verschillende goudsoorten te informeren. Bovendien kun je bij zo’n je oud goud verkopen, mocht je die wens hebben.
  • Een gespecialiseerde partij is betrouwbaar. Uiteraard wil je goud alleen bij een betrouwpartij kopen. Kies daarom altijd voor het zakendoen met een gespecialiseerde partij. Deze partijen hebben een goede naam opgebouwd en zijn zodoende erg betrouwbaar gebleken.

Bij het kopen van maple leaf goud moet je wel enkele knopen doorhakken. Voor welke uitgaven van de maple leaf gouden munt wil je gaan? En hoeveel van deze munten wil je aanschaffen? Dit hangt uiteraard volledig van je eigen budget af!

Plaats een reactie