Wat is Maple Leaf zilver en waarom is het populair?

Ben je je aan het verdiepen in beleggingsvormen? En ben je Maple Leaf zilver tegengekomen tijdens je zoektocht? Misschien heb je geen idee wat het precies is. In dat geval zit je bij dit artikel goed.

Hier brengen we je op de hoogte van wat Maple Leaf zilver is. Steeds meer zilver goud inkoop partijen bieden namelijk deze zilver soort aan.

Wil je antwoord op al je vragen? Dan is het niet onverstandig om dit artikel tot het einde te lezen. Lees je mee?

Wat is Maple Leaf zilver?

Maple Leaf zilver is misschien niet wat je denkt. Kijkende naar de naam, dan zou je een zilversoort verwachten – bijvoorbeeld in de vorm van sieraden. Toch is Maple Leaf zilver anders. Wat is het precies?

Officieel staat “Maple Leaf” symbool voor de Canadese vlag en hier is Maple Leaf zilver van afgeleid. De vlag is rood van kleur, en heeft een wit esdoornblad in het midden. Vertaald naar het Nederlands, betekent Maple Leaf “esdoornblad”. De Canadese vlag wordt vanaf de 19e eeuw in de huidige staat gebruikt – al heeft het nog een lange tijd geduurd voordat deze werd goedgekeurd.

Maple Leaf zilver is symbool in de Canadese vlag

Misschien kun je het al raden: Maple Leaf zilver is een Canadese munt – met als doel om te beleggen. Het eerste exemplaar verscheen in 1979.

Naast dat Maple Leaf verkrijgbaar is in het zilver, zijn er ook beleggingsmogelijkheden voor gouden munten. Opvallend is dat de Maple Leaf munten over een aanzienlijk hoog percentage aan zuiver zilver beschikken.

Extra feit: Sinds 2022 is betalen met een Maple Leaf munt eveneens mogelijk. Dit is echter alleen mogelijk binnen Canada zelf. Voorlopig blijft het daarbij.

Maple Leaf zilver is populair wat is de reden?

Waarom is Maple Leaf populair?

Als we kijken naar de verschillende beleggingsmunten, dan valt het op dat Maple Leaf vaker gekocht wordt. Waar komt deze populariteit vandaan? Daar zijn verschillende redenen voor:

  • Verschillende prijzen: In tegenstelling tot andere munten, beschikken Maple Leaf munten over variërende prijzen. Zo kun je een Maple Leaf zilver al voor enkele tientjes aanschaffen.
  • Goud en zilver: Behalve dat je kunt kiezen voor Maple Leaf zilver, zijn er ook aanzienlijk veel gouden munten beschikbaar.
  • Toegankelijke aanschaf: Kijkende naar de uiteindelijke aanschafprijs, komt duidelijk naar voren dat deze toegankelijk is. Zo ligt de prijs van een Maple Leaf goud veel lager – in vergelijking tot andere munten.
Check zilver op echtheid onderscheid valse munten!

Hoe kun je valse munten onderscheiden?

Beleggen in munten gaat veelal gepaard met fraude. Zowel op het internet als daar buiten, zijn er genoeg verkopers die vals Maple Leaf zilver aanbieden. Eenmaal de munt gekocht, is het onmogelijk om te beleggen. De prijs blijft tenslotte laag. Hoe worden “echte” munten onderscheiden als het om Maple Leaf zilver gaat?

Hier is rekening mee gehouden. De nieuw geslagen munten hebben een extra keurmerk meegekregen, die de echtheid aangeeft. Dit keurmerk is aangebracht op een geheel unieke wijze en is alleen te vinden op unieke Maple Leaf munten. Waar dit keurmerk zich bevind? Deze vind je onderaan de munt.

Let op: Alleen de recente edities van de munten hebben het keurmerk gekregen. Deze zijn niet op oudere versies te vinden.

Wat is de prijs van Maple Leaf zilver?

Wat kost Maple Leaf zilver?

De prijs van Maple Leaf zilver is – zoals je eerder kon lezen – vrij variërend. Omdat er verschillende munten zijn, kun je eveneens kiezen voor verschillende prijzen.

Een Maple Leaf zilver kun je aanschaffen voor een bedrag van ongeveer € 20,- of meer. Er zijn ook munten die boven de € 1000,- per stuk uitkomen.

Conclusie

Wil je beleggen in munten? Beleggen in Maple Leaf zilver is onwijs populair. En dat is niet voor niks. Het zilver is voor een toegankelijke prijs aan te schaffen. Bovendien beschikken recente varianten over extra keurmerken, om fraude in de toekomst te voorkomen. Is deze beleggingsvorm iets voor jou?

Video over waarom je zou moeten investeren in Canadese Maple Leaf zilver munten.

Plaats een reactie