e-Boekhouden voor ondernemers

e-Boekhouden is één van de meest populaire boekhoudprogramma’s voor ondernemers, maar is dit boekhoudprogramma geschikt voor iedereen? Je ontdekt er meer over in dit artikel! 

Lees hier meer over de ervaringen met boekhoudprogramma e-Boekhouden van andere gebruikers.

Wat is e-Boekhouden precies? 

e-Boekhouden is een uitgebreid boekhoudpakket waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Het programma is erg gebruiksvriendelijk, de menu’s zijn overzichtelijk en je kunt afzonderlijke modules toevoegen om toegang te krijgen tot aanvullende functionaliteiten. Onder de motorkap van de software zitten slimme koppelingen die het mogelijk maken om mutaties automatisch in te lezen. 

Dit maakt het boekhouden voor ondernemers nog eenvoudiger. Met het handige menu heb je binnen twee klikken toegang tot informatie die je nodig hebt en als het tijd is voor de Btw-aangifte of de ICP-opgave dan verstuur je deze aangiftes met enkele klikken. Het is zelfs mogelijk om het verschuldigde bedrag direct te betalen via het e-Boekhouden dashboard. Met e-Boekhouden mag je dus rekenen op een volledig platform voor al je boekhoudzaken. 

e boekhouden

Voor wie is e-Boekhouden het meest geschikt? 

e-Boekhouden wordt door allerlei ondernemers gebruikt. Afhankelijk van wat voor soort ondernemer je bent biedt e-Boekhouden verschillende pakketten aan. Ben je bijvoorbeeld een Zzp’er dan kun je voor het ZZP pakket kiezen. Binnen dit pakket kun je 240 mutaties per jaar verwerken en maximaal 140 facturen per jaar. Dit is voor de meeste ondernemers beperkend, maar e-Boekhouden heeft ook een standaard pakket waarin limieten worden opgeheven. 

Ben je een kleine ondernemer of Zzp’er dan betaal je voor het ZZP pakket € 14 per maand. Kies je voor het standaard pakket dan ben je € 24 per maand kwijt. Als startende ondernemer of nieuwe gebruiker krijg je een gratis proefperiode van maar liefst 15 maanden. Voor starters is dit een zeer aantrekkelijke aanbieding en zorgt er bovendien voor dat je vanaf het begin een goede start maakt met je boekhouding. 

Algemene functionaliteiten in dit boekhoudprogramma 

e-Boekhouden heeft verschillende functionaliteiten en modules. Afhankelijk van de grootte van je onderneming en de functionaliteiten die je nodig hebt, is het mogelijk om modules uit te breiden. Hieronder hebben we de algemene functionaliteiten voor je op een rijtje gezet, voor meer tips kun je de website van e-boekhouden bezoeken: 

  • Boekhouden
  • Factureren
  • Offertes
  • Relatiebeheer
  • Ledenadministratie
  • Uren
  • Koppelingen
  • Scan & Herken

Door de Scan & Herken module is het invoeren van inkomende facturen en bonnetjes niet langer nodig. Heb je je mail aan je boekhoudprogramma gekoppeld, dan kun je ook de Mail & Herken functie inschakelen. Hiermee worden inkomende facturen automatisch herkend en verwerkt. Je hoeft in dit geval alleen nog te controleren of data op de juiste manier is verwerkt, waardoor je flink tijd bespaart op je boekhoudkundige werkzaamheden. 

Alhoewel e-Boekhouden een compleet programma is met veel functionaliteiten, is het soms lastig om direct wegwijs te worden. Er wordt vooral boekhoudjargon gebruikt, maar e-Boekhouden biedt gelukkig veel informatie over de verschillende functionaliteiten, menu-items en het beheer van je eigen dashboard. Hiernaast kun je video’s bekijken over e-Boekhouden en alle functionaliteiten. Ook zonder ervaring kun je dus leren hoe je je boekhoudprogramma op de juiste manier inricht! 

Video training:

Plaats een reactie