Cryptomarkt blijft verder dalen

De cryptomarkt is en blijft onvoorspelbaar. Dat bleek ook in de nacht van 20 op 21 januari 2022. De Bitcoin koers (BTC) beleefde een ware crash, maar ook de Altcoins kregen het zwaar te voortduren. Het begon met een daling op de aandelenmarkt en niet veel later volgde ook de cryptomarkt. Het was voor de eerste keer in bijna een half dat de totale marktkapitalisatie onder de 2 biljoen dollar uitkwam. In één nacht tijd verdampte er voor 200 miljard dollar wat betreft de marktkapitalisatie.

Ethereum zakt weg

Naast de Bitcoin (BTC) kreeg ook de Ethereum (ETH) te maken met een heftige dalen. Donderdagmiddag kon men de Ethereum nog aanschaffen voor 3270 dollar. Echter zakte de Ethereum koers met 14,3% naar 2800 dollar. Het is sinds september 2021 niet meer voorgekomen dat de koers van de cryptomunt zo laag stond. Opmerkelijk genoeg laat het herstel nog op zich wachten. Sterker nog, op vrijdagmiddag staat de koers op 2782 dollar.

bekende altcoins

Bekende altcoins

De Binance Coin zakte naar 415 dollar, een daling van 13%. Echter ging de aandacht ook uit naar de Cardano koers, want die daalde met maar liefst 15,5% naar 1,20 dollar. De Ripple koers daalde met 10%, wat in vergelijking met de overige munten nog meevalt. Overige bekende altcoins die daalde waren de Dogecoin (13%), Polkadot (13%), Avalanche (15,5%), Shiba Inu (12,5%) en de Polygon (16%).

Grootste verliezer op de cryptomarkt

De Secret (SCRT) was vorige week nog een cryptomunt die onder de aandacht kwam van de liefhebbers. De cryptovaluta behaalde een top 100-positie in de lijst met stijgers. Echter volgde er na de hoge piek een diepe daling. De Secret daalde met 22% en is de grootste verliezer van de afgelopen 24 uur. De Loopring daalde met 20% en staat op de 2e plaats in de vervelende lijst met dalers.

Is dit een goed moment om crypto te kopen?

De echte kenners zeggen het vaak genoeg, investeer nooit als de koers in een stijgende lijn zit. Een dip is dan ook normaliter het juiste moment op cryptocurrency te gaan kopen. De waarde van de munten kan zich nog goed herstellen en dan hoeft niet eens lang te duren. De investeerders maken dan ook de meeste winst door op een goed moment te investeren, bijvoorbeeld wanneer de koers op het laagste punt in tijden staat. Het enige gevaar is dat de koers nog verder kan dalen en het langer duurt voordat er eventueel winst zal worden gemaakt.

Als je nieuw bent in de cryptowereld dan kan je het beste een account aanmaken bij een exchange. Wij raden de Nederlandse cryptocurrency exchange Bitvavo aan. Je kan als nieuwkomer ook meteen investeren zonder transactiekosten. De nieuwe leden mogen voor 1000 euro investeren zonder extra kosten. Een account kan je ook nog eens gratis aanmaken bij Bitvavo. Daarnaast is het mogelijk om de Bitvavo app te downloaden op de smartphone en tablet. Enkele alternatieven voor de exchange zijn Bitcoin Meester en Binance. Beide partijen zijn eveneens veilig en betrouwbaar.

Plaats een reactie