7 bespaartips voor studenten

Als student is het leven al duur genoeg en nu de inflatiecijfers oplopen wordt het voor studenten nog lastiger om rond te komen. Daarom delen wij in dit artikel graag 10 bespaartips voor studenten die je direct kunt toepassen om te besparen op dagelijkse kosten! 

bespaartips voor studenten

#1 Maak gebruik van je studentenpas

Als student wil je zo nu en dan ontspannen door bijvoorbeeld naar het museum of de bioscoop te gaan. Maak tijdens dit soort uitjes gebruik van je studentenpas, omdat deze pas je in veel gevallen een korting oplevert. Alle kleine beetjes zijn meegenomen! 

#2 Gebruik boodschappenlijstjes

Een van de andere goede bespaartips voor studenten is: Doe nooit boodschappen als je honger hebt. De kans is dan namelijk vrij groot dat je met allerlei spullen thuiskomt die je niet nodig hebt of zelfs weg gooit omdat je het in een impuls hebt gekocht. Maak in plaats hiervan boodschappenlijstjes en houd je aan de producten die daarop staan. Zo voorkom je dat je met onnodige spullen thuis komt en bespaar je flink op de kosten van boodschappen. 

#3 Koop tweedehands studieboeken

Studieboeken kunnen een flink gat in je portemonnee achter laten, maar soms is het helemaal niet nodig om een gloednieuw studieboek te kopen. Is de versie die jij nodig hebt verkrijgbaar als tweedehands boek, dan zijn de kosten van dit studieboek vele malen lager dan een nieuw boek. 

#4 Schrijf je uitgaven en inkomsten per dag op

Een van de goede bespaartips voor studenten is om je uitgaven en inkomsten per dag op te schrijven of gebruik functies in je bankieren app om je uitgaven te categoriseren. Doe je dit een maand lang, dan heb je al snel inzicht in de categorie waar je het meeste geld aan uitgeeft. Indien mogelijk kun je hierop besparen, maar voordat je kunt besparen moet je kosten eerst inzichtelijk maken. 

#5 Bespaar zo veel mogelijk op eten en drinken

Buiten de deur eten en drinken is gezellig en meestal lekker, maar de kosten van uit eten gaan kunnen hoog oplopen. Bespaar daarom zo veel mogelijk op eten en drinken door eten en drinken mee te nemen vanuit huis. Wil je helemaal goed bezig zijn, dan pak je de ingrediënten die normaal gesproken blijven liggen of weggegooid worden. Zo voorkom je dat je eten verspilt en bespaar je kosten als je onderweg bent. 

#6 Ga bij voorkeur naar een voordeel supermarkt

Nog een van de goede bespaartips voor studenten is om dat de Albert Heijn misschien de meest populaire supermarkt is van het land, maar bij lange na niet de goedkoopste. Ga daarom eens langs de lokale voordeel supermarkten om prijzen van standaard producten te vergelijken. Zo weet je vooraf waar je naartoe moet om je boodschappen te halen voor de meest voordelige prijs. 

#7 Huis inrichten met tweedehands meubels

Woon je als student op jezelf, dan loop je tegen veel verschillende kosten aan. Van de huur tot water, licht en gas en van boodschappen tot de inrichting van je huisje. Wil je besparen op je meubels, woonaccessoires en servies? Ga dan eens langs de lokale kringloopwinkel of ga op speurtocht op Marktplaats. Zo kun je besparen op het inrichten van je huis. 

We hopen dat deze bespaartips voor studenten je helpen om meer geld over te houden of beter rond te komen. Wil je meer lezen over het studentenleven? Bekijk hier ons blog.

Plaats een reactie