AI coins de crypto trend van 2023!

AI coins.. Ieder jaar is er wel een nieuwe trend in crypto te ontdekken. In 2021/2022 was dit de Metaverse met NFT’s. In 2023 kun je wel zeggen dat de nieuwe trend Artificial Intelligence is. Je kunt tegenwoordig investeren in heuze AI cryptomunten. Wat zijn de beste AI coins en wat is de verwachting voor de toekomst? Dat lees je in dit artikel.

Wat is artificial intelligence?

Artificial intelligence is de Engelse vertaling van kunstmatige intelligentie. Intelligentie ontwikkeld door de mens geschreven met software om het leven nog makkelijker te maken.

De makkelijkste vergelijking is met een robot, AI maakt het mogelijk om processen te automatiseren. Bijvoorbeeld het schrijven van teksten of afbeeldingen met elkaar vergelijken. Hier zijn computers/robots ontzettend goed in. Hoe werkt artificial intelligence dan? Hierover ga ik je meer vertellen.

Wat is artificial intelligence?

Hoe werkt AI?

Artificial intelligence is ontwikkeld en geschreven door de mens in geavanceerde scripts, veel gebruikt is python. Hierin worden regels geschreven, in Jip en Janneke zit dit er zo uit:

Als X is X dan Y, Als X is I dan Z

Bovenstaande kun je zolang als nodig doorvoeren tot uiteindelijk de laatste keuze overblijft.

Wat zijn de gevaren van AI

Met de komst van ChatGPT zijn veel mensen de laatste maanden helemaal dol op AI, echter kleven er ook gevaren aan. AI modellen zoals hierboven beschreven moeten heel goed getest en onderhouden worden. Als een robot de verkeerde keuzes maakt en dit in het echt gaat gebruiken gaat het helemaal mis.

In het sorteren van afbeeldingen bijvoorbeeld;

Als een model een poes bij de tijgers accepteert dan is voor de AI robot een poes een tijger en ziet dit al waarheid. Iedere keer als er een poes afbeelding voorbij komt plaatst hij deze in de map van de tijgers. Echter is dit een voorbeeld waar niet veel schade gemaakt kan worden.

Zoals je kunt begrijpen kan bovenstaande ook gebeuren voor bijvoorbeeld AI crypto trading modellen. Dit zijn modellen die automatisch crypto traden zonder tussenkomst / controle van de mens. Hier worden trades gezet van miljoenen…

De beste AI coins

De beste AI crypto

Ondertussen zijn er meer dan 100 artificial intelligence cryptocurrencies op de markt. Veel daarvan zijn bullshit en moet je niet investeren. Toch zijn er een 10 tal cryptomunten die zeker de moeite waard zijn voor de toekomst. Ondersaand een top 10 lijst van AI coins die volgens mij interessant zijn:

  1. Fetch.ai
  2. Ocean Protocol
  3. SingularityNET
  4. Numeraire
  5. The Graph
  6. Hera Finance
  7. dKargo
  8. Cortex 
  9. DeepBrain Chain

Wil je AI coins kopen? dan kun je dit het beste doen bij bitvavo, hier krijg je zelfs €1000,- gratis handelen cadeau. Meld je snel aan via bovenstaande button.

Plaats een reactie