Dit zijn 6 betaalmethodes om bitcoin te kopen!

Wil je graag investeren in Bitcoins of andere crypto en ben je op zoek naar een goede exchange? Dan kan het handig zijn om te kijken naar de betaalmanieren die worden gehanteerd bij de verschillende exchanges voor cryptovaluta. In dit artikel lees je op welke manieren je Bitcoins en andere crypto kunt aanschaffen.

Bitcoin kopen, dit is stap 1

Voordat je Bitcoins of andere crypto gaat aanschaffen, is het natuurlijk goed om te kijken in welke coins je wil gaan investeren. Het is daarom handig om te onderzoeken welke exchange of broker precies de coins aanbiedt waar jij in wil gaan investeren. Zodra je dit goed voor jezelf hebt uitgezocht, kun je kijken naar de betaalmogelijkheden die staan aangesloten bij de exchange.

Bitcoin kopen met Ideal

Als Nederlander is het natuurlijk zeer eenvoudig om via iDEAL te kunnen betalen. iDEAL is namelijk de standaard als het gaat om internetbetalingen in Nederland. Bijna alles qua betalingen wordt gedaan via iDeal, en het zou dan ook handig zijn om hier crypto mee aan te kunnen schaffen via een exchange die je voor ogen hebt.

In de wereld van de crypto zijn er een aantal keuzes in exchanges waarbij je kunt betalen met iDEAL. Bitvavo is een van de meest bekende exchange platformen in Nederland en staat vooral bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Betalen met iDEAL is hierbij zeer eenvoudig, want binnen enkele seconden ligt het geld in je wallet.

Ook Bitcoin Meester, LiteBit, Knaken, Coimmerce, BTCDirect en Bitpanda zijn voorbeelden van betrouwbare exchanges waar je eenvoudig crypto’s kunt aanschaffen met iDEAL.

Het voordeel van betalen met iDEAL is dat de betaling per direct wordt verricht. Hierdoor weet de aanbieder gelijk dat er is betaald. Dit ligt anders bij bijvoorbeeld bankoverschrijvingen. Dit kan namelijk meerdere werkdagen duren en op feestdagen duurt dit nog langer.

Crypto kopen met Bancontact

Bancontact is de manier van elektronische betalingen in België en is een eenvoudige en snelle manier om online betalingen te regelen. Betalen met Bancontact betekent dat de betalingen direct worden verwerkt, zodat jij de coins eigenlijk direct ontvangt.

Als je op zoek bent naar een exchange waar je crypto kunt kopen met Bancontact, heb je verschillende opties. Bitvavo, LiteBit, BTC Direct, Bitonic, Anycoin Direct en Bitcoin Meester zijn de exchanges waar je met Bancontact kunt betalen.

Let wel: BTC Direct is geen exchange, maar een broker. Dit houdt in dat de kosten iets hoger kunnen liggen dan bijvoorbeeld bij Bitvavo.

Sofort by klarna

Sofort Banking was een Duitse bank die in 2014 samen is gegaan met de Zweedse bank Klarna. Net als met Klarna kun je bij Sofort verspreid of achteraf betalen. Sofort wordt gebruikt in acht verschillende Europese landen en maakt betalen via internet zeer eenvoudig.

Er zijn verschillende exchanges waar je kunt betalen met Sofort. Etoro, Bitvavo, Litebit, BTCDirect, Switchere, Anycoin en Cexio zijn handelsplatformen die deze vorm van betaling aanbieden.

Crypto kopen met Paypal bij Bitvavo

Het is mogelijk om Bitcoin en andere crypto aan te schaffen via PayPal. PayPal is een betaalmethode die ook veel in Nederland wordt gebruikt. Het is echter zo dat niet iedere exchange PayPal accepteert.

Gelukkig is er een handelsplatform die dit wel doet en dat is namelijk e-Toro. eToro is van oorsprong een Israëlisch platform en wordt gebruikt door veel internationale crypto handelaren.
eToro is de enige exchange waarbij je kunt betalen met PayPal. Al is het bij het handelsplatform Coinbase wel mogelijk om coins uit te laten betalen op jouw PayPal account.

Sinds kort accepteert de beste crypto exchange van Nederland Bitvavo ook Paypal

SEPA bank overschrijving

SEPA (Single Euro Payments Area) is een manier om het betaalverkeer tussen Europese landen gelijk te stellen. De landen die hier toebehoren zijn de landen uit de Europese Unie en daarnaast een aantal landen die ook Europese bankoverschrijdingen accepteren. Denk hierbij aan Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Als je wil betalen met SEPA, dan kun je kiezen uit heel veel exchanges. Voorbeelden hiervan zijn: Binance, Bitvavo, Litebit, Bitpanda, Kriptomat, Satos en KuCoin.

Betalen met SEPA kan een goede en voornamelijk veilige manier zijn als je veel geld tegelijk wil storten op een zeer goedkope manier.

crypto kopen met een creditcard

Creditcard

Het aanschaffen van Bitcoin of andere crypto kan uiteraard ook met een creditcard. Het is echter belangrijk om te vermelden dat een creditcard extra kosten met zich meebrengt. Hou vooral rekening met de creditcard-, blockchain- en wisselkoers- kosten. Transacties verrichten met een creditcard is een van de meest prijzige opties. Dit komt tevens door de rente die kan oplopen bij het doen van je aankopen.

De voordelen van het gebruiken van een creditcard zijn dat de verwerking zeer snel is, er steeds meer exchanges zijn die de creditcard als betaalmethode accepteren en het is een hele veilige methode, doordat de kaart niet is gekoppeld aan je bankaccount en beschermd is tegen fraude.

Je kunt de creditcard gebruiken als betaalmiddel bij de volgende exchanges: OKX Exchange, Bitcoin Meester, Bitvavo, Binance en BitFlyer.

Plaats een reactie