De top 5 horrorfilms van 2022

Wat is de top 5 horrorfilms van 2022? Ben jij een echte horrorfanaat? Dan kun je vanaf oktober 2022 je lol op. Van een nieuwe Steven King verfilming tot het einde van de Halloween saga. Dit zijn de top 5 horrorfilms van 2022. 

Mr. Harrigan’s Phone op Netflix 

Op nr 1 in de top 5 horrorfilms staat Mr. Harrigan’s Phone. Dit is de nieuwste Stephen King-verfilming. De film is gebaseerd op één van de vier novellen die de auteur in 2020 publiceerde in een bundel genaamd If It Bleeds. De Netflixfilm draait om een jongen genaamd Craig, gespeeld door Jaeden Martell, die bevriend raakt met een oudere man, Mr. Harrigan, gespeeld door Donald Sutherland. Vlak voor de dood van Mr. Harrigan geeft hij een mobiele telefoon aan Craig. Als Craig voicemails achterlaat op deze telefoon over een pestkop op school, beginnen er bovennatuurlijke voorvallen plaats te vinden. Spannend! 

Halloween Ends vanaf 14 oktober in de bioscoop

De welbekende Halloween trilogie van David Gordon Green wordt tijdens het griezelseizoen van 2022 afgesloten met Halloween Ends. Jamie Lee Curtis keert terug als Laurie Strode na de gewelddadige gebeurtenissen van Halloween Kills om het nog één keer op te nemen tegen Michael Myers. De film zal zich naar verluidt vier jaar na het einde van Halloween Kills afspelen en een bloederig einde maken aan de iconische Halloween saga. Halloween Ends is vanaf 14 oktober te zien in de bioscoop. Ook deze film staat in de top 5 horrorfilms.

Smile – iconische remake van Laura hasn’t slept 

Nog een bijzondere film in de top 5 horrorfilms is Smile. Na getuige te zijn geweest van een bizar, traumatisch incident met een patiënt, begint Dr. Rose Cotter, gespeeld door Sosie Bacon, beangstigende voorvallen te ervaren die ze niet kan verklaren. Als een overweldigende terreur haar leven begint over te nemen, moet Rose haar verontrustende verleden onder ogen zien om te overleven en te ontsnappen aan haar gruwelijke nieuwe realiteit. Volgens kijkers van Smile is deze horror één van de meest complexe en ontrustende films ooit gemaakt. Ben je dus op zoek naar een horrorfilm met diepgang, psychologische uitdagingen en onverwachte wendingen. Dan is Smile een film die je gezien moet hebben. 

Hellbender voor de black magic lovers onder ons

Een tiener en haar moeder leven een simpel en eenvoudig leven in een huis in het bos en brengen hun tijd door met het maken van metal muziek. Door een toevallige ontmoeting met een andere tiener ontdekt ze een verband tussen haar familie en hekserij, wat een breuk met haar moeder veroorzaakt. Hellbender is volgens horrorfans een grote stap voorwaarts. “Met de multimediale benadering van de film en een diepe, elementaire verbinding met de natuur is Hellbender een bijzonder kunstwerk.”

Crimes of the Future door David Cronenberg

Fans van David Cronenberg weten als geen ander hoe gruwelijk zijn films kunnen zijn. In dit verhaal volgen we een man die extra organen kweekt voor de toekomst van de verwoeste aarde. Deze organen worden operatief verwijderd voor een gevangen publiek. Zaken worden ingewikkeld zodra de regering zich hiermee gaat bemoeien. Het gevolg is opstand vanuit superfans, waaronder Kristen Stewart, moordenaars en kinderen die plastic vuilnisbakken eten. Wat het plot is? Dat zul je moeten ontdekken door de film te kijken! 

Hopelijk ben je geïnspireerd door de top 5 horrorfilms van 2022. Meer lezen over films en entertainment? Bezoek ons blog

Plaats een reactie