De kleine zeemeermin komt terug in 2023

De kleine zeemeermin is een van de meest succesvolle Disneyfilms ooit. Deze film is gebaseerd op het boek van Hans Christian Andersen. De film gaat over de wens van de kleine zeemeermin om op land te leven en te zien hoe mensen dat doen. Iedereen kent de klassieker in animatievorm, maar Disney komt in mei 2023 met een verfilming. Dit keer met een “echte” zeemeermin! Kijk jij ook al zo uit naar de première van deze geweldige film?

De kleine zeemeermin trailer trekt 22 miljoen weergaven in de eerste twee weken

In de eerste twee weken van het openbaar maken van de little mermaid trailer, trekt Disney op YouTube maar liefst 22 miljoen kijkers en 1,1, miljoen likes. Disney fans van over de hele wereld zijn razend enthousiast over de verfilming van de kleine zeemeermin, die naar verwachting uitkomt in mei 2023. Hiernaast wordt de trailer miljoenen keren gedeeld op sociale media, waardoor de trailer inmiddels wereldwijd bekend is. Wat deze film zo bijzonder maakt is de exceptionele marketing achter de film. Disney trekt namelijk niet alleen veel aandacht door de trailer zo vroeg te lanceren. 

Ouders wereldwijd delen de reacties van hun kinderen op de trailer

De kleine zeemeermin, gespeeld door actrice Halle Baily, trekt wereldwijd de aandacht van ouders met kleine kinderen. De kleine zeemeermin wordt gespeeld door een actrice met een kleurtje en dat valt niet altijd goed bij volwassenen die de trailer zien. Daarom delen ouders van over de hele wereld de reacties van hun kinderen op de trailer. Dit maakt goed duidelijk dat het kinderen niet uitmaakt welke kleur de kleine zeemeermin heeft. Ze is gewoon een prachtige prinses! Hebben jullie deze reacties nog niet gezien en ga je nu op zoek naar filmpjes? Vergeet dan niet om de zakdoekjes erbij te pakken! 

Mede door het wereldwijd delen van video’s waarin kinderen reageren op de kleine zeemeermin trailer, is de trailer zo vaak bekeken. Disney laat met Halle Baily in de hoofdrol zien dat zij meer diversiteit op het bioscoopscherm willen brengen. Dit zorgt er bovendien voor dat een grotere doelgroep zich herkent in de Disneyprinses. Dat is niet alleen positief voor kleine meisjes van over de hele wereld, maar ook voor Disney als bedrijf. 

Leuke feitjes over de remake van the little mermaid

Het filmen van de kleine zeemeermin begon op 30 januari 2021 en eindigde op 11 juli 2021. De film is geschoten op 3 locaties in Europa:

  • Sardinië in Italië.
  • Londen in Engeland.
  • Pinewood Studios, Iver Heath in Buckinghamshire, Engeland. 

Was je tussen 30 januari en 11 juli 2021 dus op één van deze locaties, dan is er een kans dat je ongemerkt de nieuwe kleine zeemeermin hebt gezien! De releasedatum van de kleine zeemeermin staat gepland op 26 mei 2023 en wordt in eerste instantie in het Engels gepubliceerd. Bedrijven die hebben meegewerkt aan de productie zijn Walt Disney Pictures, Lucamar Productions en Marc Platt Productions. 

Wil je meer lezen over films, streamen en meer? Lees verder in ons blog

Plaats een reactie