Dit zijn de modetrends in het najaar van 2022

De zomer is nog niet voorbij, maar de modetrends in het najaar van 2022 laten zich al langzaam zien. Van extravagante avondjurken tot minimalistische stijlen uit de jaren negentig, je vindt het allemaal terug in de modetrends van dit jaar. Dit zijn de modetrends in het najaar van 2022. 

Boho is helemaal terug 

De boho-trend maakt een ware comeback in 2022. Kijk maar eens naar de ontwerpen van je favoriete designer of winkel. Boho is weer helemaal terug van weggeweest! Boho is de afkorting voor de populaire Bohemian Chic look. Dit is een stijl die zich kenmerkt door sterke invloeden uit de “Hippie tijd”. Bij deze stijl denk je al snel aan een combinatie van kleuren, luchtige stoffen, romantische accessoires en etnische details. Meestal worden er pastelkleuren en neutrale tinten gebruikt, maar als je van felle kleuren houdt dan kun je ook je lol op met deze stijl! 

modetrends in het najaar van 2022

More is More! 

Je kunt in het najaar van 2022 twee kanten op. Je kunt voor minimalistische ontwerpen kiezen, of je gaat helemaal over de top. In het najaar van 2022 gaat het om het terugpakken van je kracht. Kies voor uitgesproken ontwerpen en laat zien wie jij écht bent! Maak je vooral geen zorgen over wat anderen van je denken, maar ontdek je eigen unieke stijl en pak flink uit. Wij beloven je dat je niet de enige zult zijn! 

Minimalisme geleend uit de jaren negentig

Minimalistische mode is precies wat je ervan verwacht. Het gaat om strakke lijnen, luxe stoffen en interessante prints. Kijken we naar de jaren negentig, dan zijn er een paar nadrukkelijke ontwerpen en prints die weer helemaal terug zijn. Denk bijvoorbeeld aan de oversized blazer, een subtiel tijgerprintje en heel veel denim. Hiernaast staan tanktops in de spotlight. Kies bijvoorbeeld voor een tanktop in een neutrale kleur met het logo in het midden van je borst. Helemaal on-trend! Ben jij gek op denim, basics en subtiele prints? Dan is dit dé trend voor jou. 

Brede schouders zijn helemaal in

Net als in het najaar van 2021 zullen we in het najaar van 2022 veel jassen, blazers en colberts zien met gevulde schouders. Hoe groter, hoe beter! Er zijn zelfs ontwerpen gezien van colberts met een spanwijdte van anderhalve meter. Combineer een jasje met gevulde schouders met een mooie legging of een strak rokje om een haute couture look te creëren. Tip: pas een colbert met brede schouders in de winkel. Dan begrijp je meteen waarom dit een trend is. 

Back 2 School

Net op tijd voor het nieuwe schooljaar komt de Back 2 School trend om de hoek kijken. Bij deze trend gaat het om blouses en polo’s, chino’s en colberts in allerlei stoffen, lengtes en structuren. Vergeet de stropdas niet en je bent helemaal on-trend bezig. Stropdassen worden zowel populair voor mannen en vrouwen. Weet je dus nog niet hoe je een stropdas moet strikken? Dan is dit het beste moment om een stropdas te leren strikken!