Wat zijn de nieuwste modetrends deze winter? 

De zomermaanden zijn voorbij, de herfstmaanden zijn in volle gang en voordat je het weet vier je kerst en oud en nieuw! Om er ook komend herfst- en winterseizoen fashionable bij te lopen, vertellen wij je in dit artikel meer over de nieuwste modetrends die deze winter verwacht worden. Dus lees snel verder en ontdek wat je de komende herfst en winter kunt aantrekken.

De perfecte combinatie van paars en blauw 

Dit is de kleur die we dit jaar als statement voor de winter zullen terugzien. Hoe kleurrijker, hoe beter! In het komende najaar leggen de grootste merken, waaronder Valentino, Michael Kors en Alexander McQueen de nadruk op felle kleuren, opvallende stoffen en interessante vormen. Waar we in de winter van 2021 hele wijde ontwerpen zagen, ligt de nadruk in 2022 meer op symmetrische vormen, scherpe schouders en flared broeken. 

Tweed, leer en doorzichtige stoffen

Als je op zoek bent naar specifieke stoffen die het goed doen in de winter van 2022, dan zit je goed met tweed, leer en doorzichtige stoffen. Tweed zorgt ervoor dat je er in een handomdraai “duurder” uitziet. Met leer maak je een opvallende statement en doorzichtige stoffen zijn perfect voor mensen met een gewaagde fashion style. Door bijvoorbeeld een doorzichtige top te combineren met een warme bodywarmer, zorg je ervoor dat je er fashionable én warm bijloopt. 

High waist en bodywarmers zijn weer terug 

En dan met name de high waist flair broeken. Combineer deze broeken met een colbert of een warme trui en stijl je outfit met stevige boots en je favoriete sieraden. Investeer deze winter ook in een bodywarmer of twee, want naar verwachting komen bodywarmers ook weer helemaal terug. Ga voor een bodywarmer met een neutrale kleur of pak het groots aan en ga voor een bodywarmer met namaakbont of in een gekke kleur. 

Gorpcore voor de koukleumen onder ons

Loop jij er in de wintermaanden het liefst bij met 2 jassen en minimaal 3 lagen beenmode aan? Dan is de Gorpcore trend er één voor jou. Deze trend draait helemaal om functionele buitenkleding. Denk dus aan regenjassen, regenlaarzen, bodywarmers en dikke jassen. Waar je in 2021 een jas droeg omdat je het koud had, kan je in 2022 ook gerust een jas dragen als onderdeel van je outfit. Kom je dus iemand tegen die 2 jassen draagt? Dan is de kans groot dat deze persoon de Gorpcore trend heeft ontdekt! 

Wijde jurken voor op kantoor

Je hoeft deze trend natuurlijk niet alleen op kantoor toe te passen, maar in 2022 is het helemaal on-trend om te investeren in een paar maxi jurken of andere lange items. Denk bijvoorbeeld aan een jas die tot de grond loopt of een maxi rok. Zowel Saint Laurant als Altuzarra lieten ontwerpen zien die tot de grond vallen. De verwachting is dan ook dat we heel veel lange rokken, jurken en jassen zullen zien in de winter van 2022. Voor welke trend ga jij deze winter? 

Wil jij meer lezen over fashion onderwerpen? Lees verder in ons blog

Plaats een reactie