Gender reveal party: wel of niet doen? 

Een gender reveal party. Organiseer je die wel of niet? En wat is het verschil tussen een gender reveal party en een babyshower nu eigenlijk? Moet je naar anderen luisteren als het gaat om de organisatie van een gender reveal party, of doe je gewoon wat goed voelt voor jou? In dit artikel vertellen wij je meer over de gender reveal party, hoe dit idee is ontstaan en waarom de meningen hierover verdeeld zijn in 2022. 

Wat is een gender reveal party precies? 

Een gender reveal party is een sociaal evenement waarbij de aanstaande ouders het geslacht van hun baby bekendmaken. Een gender reveal party kan zo simpel of uitgebreid zijn als je zelf wilt. Sommige mensen hebben misschien een taart met roze of blauwe glazuur, terwijl anderen een groot feest hebben met spelletjes, muziek, hapjes en een knallende manier om het geslacht van de baby bekend te maken. Het gaat er tijdens zo’n feestje dus om dat het geslacht van de baby bekend wordt. Anders dan bij een babyshower is het niet zozeer gebruikelijk om cadeaus mee te nemen naar een gender reveal party. 

Een babyshower is een feest voor aanstaande moeders. Het feest wordt meestal gegeven door vrienden en familieleden van de moeder om de aanstaande geboorte van haar baby te vieren. Een babyshower wordt meestal gegeven door vrienden en familieleden van de moeder om de aanstaande geboorte van de baby te vieren. Tijdens de babyshower neem je cadeautjes mee voor de baby en de aanstaande ouders, zoals kleding en luiers (en een wellness pakket).

Waar komt het idee van een gender reveal vandaan? 

Het idee van een gender reveal party kwam uit de Verenigde Staten. Het is geen eeuwenoude traditie, maar in de laatste jaren populair geworden. Het idee van een gender reveal kwam voort uit de oude traditie van het geven van een babyshower. De babyshower was oorspronkelijk bedoeld om de moeder te helpen zich voor te bereiden op de aankomst van de baby. Het was gebruikelijk om geschenken mee te nemen die specifiek waren voor het geslacht van de baby en hier kwam het idee om het geslacht van een baby te onthullen vandaan. Simpelweg zodat mensen gericht konden kopen voor de babyshower. Waar we meestal alleen vrouwen zien op een babyshower, zijn mannen ook welkom op de gender reveal party. 

Moet je wel of geen gender reveal organiseren?

De meningen hierover zijn verdeeld, maar je moet vooral doen wat goed voelt voor jou en je partner. Sommige mensen kiezen er in het kader van gender neutraliteit voor om geen onthullingsfeest te geven. Anderen vinden het juist handig om het geslacht van de baby bekend te maken en sommige ouders willen zoals vanouds verrast worden. Overleg vooral met je partner over het wel of niet organiseren van een gender reveal party en luister niet naar de meningen van een ander. Zo weet je zeker dat je de juiste keus maakt! 

Wil je meer leuke weetjes en feitjes lezen over familie en ouderschap? Lees hier verder. 

Plaats een reactie