De 5 beste buggy’s van het moment!

Bij de geboorte van jouw kindje komt een hele hoop kijken. Zo ook het uitzoeken van een buggy. Vanaf 6 maanden mag jouw kindje namelijk al in een buggy zitten. Waar je waarschijnlijk begint met een kinderwagen, zal je al snel overstappen naar een buggy. Het grote voordeel van een buggy, is dat je deze eenvoudig mee kan nemen.

Zo zijn er tegenwoordig verschillende buggy’s, die speciaal zijn ontworpen om mee te reizen. Er is bijvoorbeeld extra nagedacht over de compactheid en het gewicht van de buggy. Sommige van deze buggy’s wegen slechts 6kg. Ook zie je steeds meer innovaties in ‘buggy-land’, waar er steeds slimmere inklapsysteem worden ontwikkeld. Bij sommige buggy’s, klap je bijvoorbeeld met 1 druk op de knop, de gehele buggy in tot een klein pakketje. Ideal om mee te nemen!

Let op de volgende punten bij het uitzoeken van de beste buggy van het moment

Mocht je voor het eerst ouder zijn geworden, dan is het goed te begrijpen dat je niet weet waar je op moet letten bij de aankoop van een buggy. De beste buggy’s zijn geselecteerd op een aantal criteria, welke je hieronder kan vinden. 

waar moet een buggy aan voldoen

De beste buggy’s rijden en zitten comfortabel. 

Als eerste waar je op moet letten is haast vanzelfsprekend. Zit jouw kleintje namelijk wel lekker in de buggy en rijdt de buggy aangenaam. Het zitcomfort kun je beoordelen door te kijken naar de verschillende zitstanden van de buggy. Kan je het zitje van de buggy bijvoorbeeld in meerdere standen zetten, zoals een rechte en slaapstand.

Vooral het hebben van een slaapstand is fijn als je op pad bent. Op die manier kan jouw kindje eenvoudig een middagdutje doen in de buggy. Het rijcomfort van een buggy kan je vooral goed beoordelen in de grote baby stores. Deze hebben vaak een afdeling in de winkel, waar je speciaal buggy’s en kinderwagens kan testen. Hier kan je verschillende ondergronden zoals gras, tegels en asfalt vinden, zodat je goed merkt hoe de buggy rijdt op verschillende ondergronden.

Het rijcomfort bestaat voornamelijk uit de wendbaarheid van de buggy en het gemak in duwen. Waar je bijvoorbeeld ook op kan letten, is of de buggy duwstang wel hoog genoeg is. Vooral voor lange ouders kan de buggy duwstang nog wel eens laag zijn. 

Compactheid en gewicht van de beste buggy’s zijn belangrijk

Tegenwoordig heb je speciaal ontwikkelde buggy’s die extra compact en lichtgewicht zijn. Het voordeel van deze buggy’s, is dat je deze perfect mee kan nemen op bijvoorbeeld vakantie. Zo bespaar je ruimte in de kofferbak van de auto, of neem je de buggy zelfs mee als handbagage in het vliegtuig. Zo heb je bijvoorbeeld de Babyzen Yoyo 2 of Joolz Aer, die je beide mag meenemen als handbagage in het vliegtuig. Deze buggy’s wegen ook slechts 6kg. Wat je ook vaak ziet bij deze buggy’s, is dat een handige reistas wordt meegeleverd. Er zijn zelfs handige lijstjes met de beste buggy’s voor in het vliegtuig. 

De kleinste buggy en weegt slechts 4 kilo!

De beste buggy’s zijn veilig en hebben een ruime gebruiksduur. 

Net zoals bij de kinderwagen, is veiligheid van een buggy enorm belangrijk. Tegen de tijd dat je een buggy zal gaan gebruiken, zal jouw kindje ook veel beweeglijker zijn. Om de veiligheid van een buggy te beoordelen, kan je het beste letten op de schouderbanden. Zijn deze bijvoorbeeld wat dikker.

Daarnaast worden de meeste buggy’s tegenwoordig geleverd met een vijf punts veiligheidsgordel, wat gegarandeerd voor veiligheid zorgt. Naast veiligheid kan je letten of de buggy een lange poos te gebruiken is. Sommige buggy’s kan je gebruiken tot 15kg en anderen tot 22kg. 

buggy en kinderwagen merken

De volgende 5 buggy’s, zijn de beste buggy’s van het moment

Op basis van bovenstaande criteria, komen onderstaande buggy’s zeer goed uit de test. De reviews zijn zeer positief en het gebruiksgemak en comfort van deze buggy’s wordt al zeer goed aangemerkt. Deze buggy’s bieden ook een mooie balans tussen wat aantrekkelijker geprijsde en wat duurdere buggy’s. Zo koop je een Hamilton buggy bijvoorbeeld al vanaf 160 euro. 

1. Babyzen Yoyo 2 buggy 

De Babyzen Yoyo 2 buggy is momenteel een van de meest verkochte buggy’s. Dit komt omdat dit de meest compacte buggy is, met een inklapte afmeting van: lengte: 52 cm, breedte: 44 cm en hoogte: 18 cm. Ook weegt deze buggy slechts 6.2kg. 

2. Hamilton One buggy

De Hamilton buggy’s zijn een goed alternatief voor de wat duurdere buggy’s, zoals de Babyzen Yoyo 2. Dit Nederlandse merk is de laatste jaren steeds populairder geworden. Met het “Magic Fold” systeem van Hamilton klap je de buggy eenvoudig in met 1 druk op de knop. 

3. Chicco We buggy

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht buggy, dan is de Chicco We buggy een goede optie. Deze buggy weegt namelijk maar 5.5kg. Ook is deze buggy te gebruiken tot 22kg. 

4. Joolz Aer

Joolz onderscheid zich met het prachtige design. Maar naast een mooi uiterlijk, is er ook goed nagedacht over de functionaliteiten van de buggy. Zo klap je de buggy met 1 knop in en uit en heeft de buggy ook een ligstand. Net zoals de Babyzen Yoyo 2, mag je ook deze buggy meenemen als handbagage in het vliegtuig. 

5. Easywalker buggy

Ook de Easywalker buggy’s zijn van Nederlandse bodem. De kinderwagens van Easywalker zijn in het verleden zelfs als beste koop aangemerkt door de consumentenbond. Met de Easywalker buggy haal je dus een zeer goede buggy in huis. 

Hopelijk hebben we de zoektocht naar de beste buggy wat gemakkelijker kunnen maken met dit overzicht van de beste buggy’s van het moment en kan jij snel genieten van het gemak van een nieuwe buggy. 

Plaats een reactie