Express VPN

Wanneer een VPN bedrijf geen goed geweten zou hebben dan zou het heel eenvoudig alle persoonlijke gegevens kunnen verdelen. Eigenlijk op dezelfde manier als anderen dit doen. Het is echter de kern van een VPN om dit niet te doen. Wanneer ze dit wel zouden doen dan zouden ze geen goede naam hebben en zou alles snel over zijn. Er zijn daarom zeer heldere en duidelijk privacyregels en een sterk privacybeleid. Ook bij ExpressVPN is dit het geval. Ze zijn helder en transparant over hoe sterk ze hierin zijn. Het Is natuurlijk de kern en de basis. Het bedrijf geeft aan geen logs te maken van je IP adres, het VPN IP wat je gebruikt of de activiteiten welke je uitvoert, hoe lang je dit doet en ook wanneer (de tijd). Het is natuurlijk de basis van een goed VPN bedrijf. Het is belangrijk om hier goed gebruik van te maken. Ook jij kunt hiervan kiezen en gebruik maken van de kracht van Express VPN. 

Klopt het helemaal? 

Natuurlijk worden er wel gegevens bijgehouden. Zo weet men hoeveel data en gegevens er per gebruiker worden overgedragen. Het ligt ook de meest recente datum echter niet de tijd wanneer er een verbinding met succes is gemaakt. Het bedrijf noteert ook de VPN locatie waar je verbinding mee maakt. Het ligt niet het IP Adres waar gebruik van wordt gemaakt. Het is belangrijk om hier van op de hoogte te zijn. Het is echter informatie welke onvoldoende is om een persoon aan het gebruik te koppelen. Het Is niet specifiek genoeg. Het is dus wel anoniem, maar niet helemaal anoniem. 

Waar zitten ze? ExpressVPN?

ExpressVPN is gevestigd in de Britse Maagdeneilanden waar men geen gegevens wetten kennen. Het bedrijf geeft aan dat alle verzoeken voor privacy gevoelige gegevens via de rechtbank in de Britse Maagdeneilanden moet lopen. Hier werken ze alleen mee met zo’n verzoek als de straf minimaal een jaar in de gevangenis van de Britse Maagdeneilanden zou opleveren. Het proces is frustrerend en duurt lang. 

Overgenomen door Kape Technologies

In 2021 heeft Expressvpn laten weten te zijn overgenomen door Kape Technologies. Het is ook de eigenaar van Cyberghost VPN. Het is een adware bedrijf geweest (onder de naam Crossrider). De onafhankelijke entiteit van ExpressVPN is bewaard gebleven. Het maakt dus geen onderdeel uit van de infrastructuur van de andere bedrijven van Kape Technologies. 

Audits van derden? 

Expressvpn heeft een audit gehad van Price waterhouse cooper. Het is op eigen verzoek gebeurt. Het hele rapport is inmiddels vrijgegeven en laat zien hoe transparant ze zijn. We zijn tevreden hiermee en ook de mate waarin de privacy van klanten wordt beschermd. Wanneer je om welke reden dan ook een VPN niet kunt vertrouwen is het beter om over te stappen. Simpel. 

Alle systemen 

Het Expressvpn kun je onafhankelijk van ieder besturingssysteem gebruiken. Wel een prettige gedachte. Het maakt niet uit of het om Mac, Android of iOS gaat. Het is mogelijk om het overal te gebruiken. 

Snelheid en prestaties van het VPN 

Het is natuurlijk belangrijk dat de VPN geen invloed heeft op de snelheid van het internet. Het is met verschillende testen mogelijk om gebruik te maken van het internet. De Speedtest tools laten een procent verschil zien tussen wel of geen VPN. Het is dus minimaal. De download snelheden en upload snelheden zijn nog steeds erg gezond en goed te noemen. Natuurlijk is het geheel ook afhankelijk van de netwerkverbinding. 

Echte concurrentie

Het is een uitstekende service voor mensen die veel reizen. Het is minimaal afhankelijk van virtuele servers en biedt veel voordelen. Het belangrijkste is eigenlijk wel de verschillende VPN services die ze aanbieden. Ze hebben ook veel servers wat een voordeel is. Daarnaast heeft de app een goede uitstraling. De prestaties zijn goed. Ze zijn aantrekkelijk ten opzichte van de concurrentie. 

Ons oordeel 

De toewijding van ExpressVPN om de privacy te beschermen is erg goed. Het overtreft vaak die van de concurrentie. Wanneer je een wereldwijde toegang nodig hebt kan de prijs wat hoog zijn. Verder is het een uitstekende service.  

Plussen 

  • Wireguard VPN techniek
  • Talloze serverlocaties

  • Sterke privacy bescherming

  • Gemakkelijk te gebruiken. 

Nadelen 

  • De prijs
  • Soms krappe interface