Alles wat je moet weten over witte wijn!

Allereerst willen we je echt van harte welkom heten op deze website. Ben jij ook zo’n fan van wijn en drink je graag na je werk of in het weekend in de avonden een heerlijk glas witte wijn? Dan ben je hier op deze prachtige website absoluut aan het juiste adres.

Ben je een fan van witte wijn? Dan ben je op deze pagina aan het perfecte adres. Op deze pagina gaan we je namelijk graag veel meer vertellen over de witte wijn, alles wat jij vooralsnog niet wist.

Wat moet je weten over witte wijn?

Van alle soorten wijn die er zijn, zijn natuurlijk de witte wijn en de rode wijn het meest bekend. Op deze pagina zullen we ons specifiek richten op de witte wijn. Een heerlijke witte wijn wordt natuurlijk gemaakt uit het sap van druiven. Hierdoor is de wijn vrij van schillen, pitten en steeltjes. Je drinkt puur het sap van de druiven en niet dat wat ook in de druiven zit. Het mooie aan witte wijn is dat het bijna geen kleurstoffen in zich heeft en dat de wijn die je drinkt dus ook echt puur de kleur is hoe het sap uit de druiven tevoorschijn komt. Dit maakt wijn een pure drank en een onwijs zuivere drank om heerlijk in de zomer van te drinken.

Is er witte wijn die van blauwe druiven gemaakt wordt?

Er is witte wijn die van blauwe druiven gemaakt wordt en er is witte wijn die van witte druiven wordt gemaakt in Frankrijk. Dit type wijn wordt ook wel blanc de blancs genoemd. Zowel het gebruikte druivenras als de leeftijd van de druiven bepaalt uiteindelijk de definitieve kleur van een heerlijk glaasje witte wijn. Als het sap van zeer jonge druiven wordt gebruikt, dan kan de witte wijn een licht groene kleur hebben. Aan de kleur van de witte wijn, kun je dus precies zien welke druiven voor deze heerlijke witte wijn zijn gebruikt. Andersom werkt het ook zo, dat de kleur van de witte wijn verandert als je wat oudere druiven gebruikt.

Blanc de blancs vs Blanc de noirs
Afbeelding: Shuterstock – Blanc de Blancs vs Blanc de Noirs

Welke soorten witte wijn zijn er?

Iedereen weet wel dat er verschillende soorten witte wijnen zijn, maar welke soorten zijn er eigenlijk precies? Ook dat vertellen we je heel graag in dit artikel en in de onderstaande alinea’s. Allereerst bestaat er uiteraard een droge wijn. Dit is een wijn met heel weinig restsuiker en staat bekend als een typische, kurkdroge wijn. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Muscadet die in Frankrijk wordt gemaakt. Als je van droge, witte wijn houdt, dan is de Franse Muscadet absoluut een aanrader. Maar misschien houd je helemaal niet van droge, witte wijn, dan zijn er gelukkig nog veel andere opties als het aankomt op witte wijn.

Wat zijn deze opties? Die geven we je graag, zodat je dadelijk zelf kunt bepalen welke witte wijn je zou willen gaan bestellen in deze prachtige webshop. Er bestaat ook een halfdroge, witte wijn. Hierin zit een beetje restsuiker van de druiven, maar niet heel veel meer. Sommige mensen vinden droge wijn vaak te zuur, maar deze zure smaak is bij halfdroge, witte wijn enorm verzacht. Hierdoor is het lekkerder en dus ook beter van smaak voor mensen die droge wijn normaal gesproken iets te zuur vinden. Er zijn verder ook witte wijnen die niet als dessertwijn worden gedronken, maar die wel enorm de moeite waard zijn.

Witte wijn

En er zijn nog meer soorten

De witte wijn die ook tot de witte wijnen behoort, maar niet écht een witte wijn is, is de zoete wijn. Deze wijn heeft veel gastronomische mogelijkheden. Je kunt deze witte wijn als je wilt goed combineren met goede kazen, maar ook met paté. We hopen dat je nu een goed beeld hebt van wat witte wijn precies is en ook van de verschillende soorten typen witte wijnen die er zijn. Mocht je meer informatie willen hebben over andere soorten wijnen, dan moet je vooral de artikelen en pagina’s op deze website verder bekijken. Als je wijnen wilt gaan aanschaffen, kun je gemakkelijk en snel de verschillende wijnen in onze shop gaan bekijken.

Plaats een reactie