Herfstgerechten: van deze gerechten krijg je het warmer!

Op zoek naar herfstgerechten? De herfst is in volle gang en de wintermaanden staan voor de deur. Nu het koude weer nadert, is het tijd om wat verwarmende gerechten te bedenken die je tevreden houden. Maar voor welke ingrediënten kies je als je het lekker warm wilt hebben? Van deze herfstgerechten krijg je het warm! 

Herfstgerechten voor jong en oud 

De herfst is de perfecte tijd om te genieten van heerlijke en voedzame gerechten. Niet alleen omdat goed eten ervoor zorgt dat je je beter voelt, maar ook omdat je lichaam in deze periode meer ondersteuning dan normaal nodig heeft. Je kunt dus beter aan de slag gaan met het bereiden van verse ingrediënten in deze periode. Simpelweg omdat je dan profiteert van meer vitaminen en mineralen, maar welke gerechten passen er nu echt bij de herfst? 

Je kunt bij de herfst denken aan lekkere soepen, gemaakt van pompoen met een vleugje kaneel, kardemom en gember. Houd je niet van soep of heb je geen zin om tijd te steken in het maken van soep, dan kun je ook een lekkere quiche maken. Ga voor typische herfstingrediënten zoals bospaddestoelen, feta, zoete aardappel of pompoen. Hier zijn kinderen over het algemeen ook gek op. Maak als toetje een lekkere appeltaart met slagroom en de avond kan niet meer stuk! 

Van deze ingrediënten en kruiden krijg je het warm

1. Kaneel

Kaneel is een verwarmend kruid dat in veel recepten wordt gebruikt. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijk middel tegen verkoudheid en griep, en het is ook een heerlijke toevoeging aan je favoriete winterdrankje.

2. Gember

Gember is een ander verwarmend kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt als een natuurlijke remedie tegen verkoudheid en griep, maar ook als ingrediënt in veel gerechten van over de hele wereld. Thuis kweken is ook heel gemakkelijk!

3. Pompoen

Pompoen is op verschillende manieren te gebruiken. Zo kun je pompoen in stoofpotjes of curry’s verwerken, maar ook in verschillende soepen. Van nature heeft pompoen een verwarmende kracht. Je kunt dit versterken met kruiden als gember, kaneel en komijn. 

4. Gedroogd fruit 

In de herfst- en wintermaanden krijgen de meeste mensen minder fruit binnen. Haal gedroogd fruit in huis en gebruik dit fruit in tajines of verwarmende stoofpotjes om extra vitaminen, mineralen en vezels binnen te krijgen! 

5. Bouillon

Kom je helemaal natgeregend binnen, dan is er niets fijner dan een kop warme bouillon. Maak je de bouillon helemaal zelf, dan profiteer je het meest van voedingsstoffen in de bouillon. Door de bouillon te bewaren heb je ook meteen een goede basis voor noodles of soep in huis.

Leren koken van een chef

Wil je de herfstmaanden goed aftrappen met een uitje? Dan is het misschien een leuk idee om een kookworkshop te boeken. Tijdens zo’n workshop leer je alles over seizoensingrediënten en hoe je ze op verschillende manieren kunt bereiden. Daar geniet niet alleen jij, maar het hele gezin van. 

Meer lezen over eten & drinken? Lees verder in ons blog. Hopelijk krijg je hier nog meer inspiratie om de herfst door te komen. Voor nu wensen we je alvast eet smakelijk en dat je maar heerlijk mag genieten van deze heerlijke herfstgerechten.

Plaats een reactie