De beste gourmettips voor een geslaagd kerstdiner

Het kerstdiner behoort al jaren tot de absolute kersttraditie in ons land. Samenkomen met familie en vrienden. Genieten van een uitgebreid diner en alle bijkomende gezelligheid. Traditiegetrouw wordt ook het gourmetstel bij heel veel Nederlanders tevoorschijn getoverd. Daarom hier wat gourmettips, want zeg nou eerlijk.. Wie houdt er nou niet van gourmet? Het zorgt direct voor een feestelijke stemming en het is ook nog eens heel makkelijk en lekker.

Gaat het dit jaar als vanouds weer heerlijk gourmetten worden? Maak dan gebruik van de volgende gourmettips voor een echt geslaagd kerstdiner.

Gourmetten zonder vlees

Gourmettips hoe gourmetten met een vegetariër

In de afgelopen jaren is het aantal veganisten en vegetariërs in rap tempo toegenomen. Steeds meer mensen weigeren dierlijke producten te eten. Met het oog op dierenleed, maar in veel gevallen ook om het milieu te sparen. Lag vroeger het gourmetstel nog vol met vlees, zien we dat dit tegenwoordig toch wel anders is. In een onderzoek van het CBS is naar voren gekomen dat vlees voor 8 op de 10 gezinnen geen dagelijkse kost meer is, waar dit het eerst wel was. Dit laat wel zien dat plantaardige vleesvervangers in opkomst zijn!

Ook op zoek naar alternatieven voor vlees en vis tijdens het gourmetten? Dan zijn er gelukkig ook nog genoeg andere dingen om te maken. Zo is het gourmetstel uitermate geschikt voor het maken van bijgerechten en salades. Bak champignons uit met knoflook en ui voor een hartig bijgerecht, bereid (zoete) aardappels of maak zelf veganistische pannenkoeken.

Er zijn tegenwoordig ook heel veel gourmetschotels met veganistische en vegetarische producten verkrijgbaar. Een gourmetschotel ALDI is ongelooflijk veelzijdig en in alle soorten en maten verkrijgbaar. Eet niet iedereen plantaardig tijdens het gourmetten? Zorg dan voor twee verschillende gourmetstellen.

Geen gourmetlucht meer in huis, hoe kom je snel van gourmet lucht af in huis?

Geen gourmetlucht meer

Heerlijk dat gourmetten. Wat wel een stuk minder fijn is, is de lucht die vervolgens dagen blijft hangen. Niet echt lekker bij het opstaan de volgende dag. Gelukkig is dat niet nodig. Zet tijdens het gourmetten in elk geval de ramen tegenover elkaar open. Zo kan de ergste lucht er al uit. Om de lucht volledig kwijt te raken is het slim om een geurkaars te branden. Ook een trucje uit grootmoeders tijd kan gebruikt worden. Doe hierbij een laagje wasverzachter in een pan en zet deze kort op het vuur. Pas wel op dat het niet gaat koken. Zo is de gourmetlucht binnen mum van tijd verdwenen.

Maak kleine schotels voor gourmetten

Maak meerdere schalen

Let tijdens het gourmetten eens op de hoeveelheid die wordt opgediend. Een hele schaal vol lekkers ziet er natuurlijk hartstikke feestelijk uit, maar het kan toch al snel te veel zijn. Daarom is het verstandiger om meerdere kleine schalen te maken en halverwege waar nodig bij te vullen. Zo wordt er niet onnodig voedsel weggegooid en kan het eventueel bewaard worden voor een volgende dag.

Hoeveel er nodig is, hangt volledig af van hoeveel er al van tevoren is gegeten. Bedenk goed dat de meeste mensen tijdens de kerstdagen overdag ook al veel gegeten hebben. Daardoor zullen ze in de avond minder trek hebben. Is er ook nog een voor- en nagerecht? Dan mag de gourmetschotel best wel wat minder zijn.

Gourmettips video van ALDI

Wil je meer gourmettips? check dan onderstaande tips van ALDI supermarkt.

Plaats een reactie