Zo maak je zwevende kaarsen

Benieuwd naar hoe je zwevende kaarsen maakt? Zo maak je zwevende kaarsen! Als je social media gebruikt dan heb je deze trend vast voorbij zien komen: zwevende kaarsen die je vanuit het comfort van je eigen huis kunt maken! Met zwevende kaarsen kun je alle kanten op. Zowel in het design als de toepassing. Deze kaarsen kun je namelijk zelf gebruiken, maar ze zijn ook leuk om cadeau te doen tijdens de feestdagen! Zo maak je zwevende kaarsen voor de feestdagen.

Wat is een zwevende kaars?

Bij een drijvende kaars denk je waarschijnlijk meteen aan een kaars die drijft op water. Drijvende kaarsen worden vaak gebruikt bij religieuze ceremonies, zoals huwelijken of wanneer een kindje gedoopt wordt. Dit is echter niet de kaars waar wij in dit artikel op doelen. In de nieuwe trend van zwevende kaarsen hebben wij het over kaarsen die op een vloeistof drijven. In deze vloeistof kun je allerlei extra’s verwerken, zoals herfstblaadjes of kerstballen die onder de kaars zweven.

Zo maak je een zwevende kaars

Wil je zwevende kaarsen maken, dan heb je allereerst een paar dingen nodig:

  • Waterparels die je omtovert tot vloeistof;
  • Decoratie zoals herfstblaadjes, kerstballetjes of snoepjes;
  • Nepsneeuw of een andere leuke topper;
  • Een waxinelichtje.

Stap 1: de waterparels smelten

Je begint met het verzamelen van een glas waar je de zwevende kaarsen in gaat maken. Vul het glas vervolgens met waterparels of gelparels en plaats de decoratie die je hebt verzameld in deze parels. Op die manier kun je blaadjes rechtop in het glas plaatsen, wat een mooi effect geeft als de waterparels smelten. Heb je de decoratie in het glas geplaatst dan gooi je heet water over de water- of gelparels heen om ze te laten smelten. Dit zorgt ervoor dat de decoratie in het glas wordt vastgehouden.

Stap 2: toppen met nepsneeuw of glitters

Is de gel uitgehard en heb je een mooi design gemaakt? Dan kun je de gel- of waterparels toppen met nepsneeuw, glitters of een andere topper naar keuze. Dit zorgt ervoor dat het waxinelichtje op een laag staat, waardoor de gel hard en in tact blijft.

Stap 3: plaats het waxinelichtje

De laatste stap is het plaatsen van het waxinelichtje. Je kunt in dit geval kiezen voor een normaal waxinelichtje of een waxinelichtje met een geurtje. Pak de kaars tot slot in als je hem cadeau doet of plaats hem op een mooie plek in huis!

Let op: laat een zelfgemaakte kaars nooit onbeheerd achter. Gebruik hiernaast geen andere kaarsen dan waxinelichtjes als je gelkaarsen maakt. Het insteken van een lange kaars kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het design van je kaars verloren gaat. Dit verhoogt bovendien de kans op brand en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Wil je meer lezen over verschillende Do It Yourself projecten of heb je zelf een leuk idee voor een D.I.Y. project dat je wilt delen? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel of lees verder in ons blog voor meer inspiratie voor D.I.Y. projecten.

Plaats een reactie