Herfstkleur op de muur? Deze kleuren zijn helemaal on-trend

Een herfstkleur op de muur? Het herfstseizoen is een van de mooiste tijden van het jaar. De bladeren veranderen van kleur en vallen van de bomen, en de temperatuur begint te dalen. Het is een tijd waarin we genieten van lattes met pompoenkruiden en knusse truien. De kleuren die dit najaar trending zijn, zijn kleuren die je een warm, gezellig en comfortabel gevoel geven. Wil jij een herfstkleur op de muur dit seizoen? Deze kleuren zijn helemaal on-trend! 

herfstkleur op de muur

Verschillende tinten herfstkleuren op muren en hoe ze je stemming beïnvloeden

Verschillende tinten herfstkleuren op muren kunnen een enorme impact hebben op je humeur. Een lichtblauwe muurkleur wordt meestal geassocieerd met kalmte, vrede en rust. Ga je voor een groene muurkleur, dan haal je de natuur en het buitenleven naar binnen. Deze kleur kan ervoor zorgen dat je je energieker en verfrist voelt. Een grijze muurkleur wordt meestal geassocieerd met rust en stabiliteit. Het zorgt ervoor dat je je meer geaard voelt, wat handig kan zijn als je je in het dagelijks leven vaak angstig of gestrest voelt. Een gele muurkleur wordt meestal geassocieerd met geluk, vrolijkheid en warmte. Het is geweldig voor kamers waar je vaak tijd doorbrengt, omdat deze kleur je vrolijk, energiek en gemotiveerd maakt. De perfecte kleur voor in je thuiskantoor! Maar het staat natuurlijk ook prachtig op de woonkamer muur of een muur in een van de slaapkamer.

Verfkleuren die de herfstbladeren aanvullen en het seizoen naar binnen halen

Herfst is de tijd van het jaar waarin we kunnen genieten van de prachtige kleuren van de bladeren en het veranderende weer. Het is ook een goed moment om deze kleuren naar binnen te halen. De beste herfstkleuren zullen een warme en gastvrije omgeving voor je huis creëren, terwijl ze een deel van het rustgevende gevoel van buiten naar binnen halen. Door je kamer te schilderen met een okergele kleur, kun je natuurlijke warmte creëren op een koude dag. Als je het nog gezelliger wilt maken, kun je wat decoratieve kussens of vloerkleden toevoegen in de tinten bruin, rood en oranje. Zo is het interieur helemaal afgestemd op de herfstmaanden en heb je een okergele muur die helemaal bij de interieurtrends van de herfst van 2022 past. 

Herfstkleur op de muur, dit zijn de kleuren die bij interieurtrends van 2022 passen

Welke herfstkleur op de muur? In de herfst van 2022 gaat het om gewaagde kleuren, statement muren en subtiele accessoires. De kleuren die hierbij horen zijn voornamelijk okergeel, koningsblauw en kopertinten. Dit zijn bovendien kleuren die je goed met elkaar kunt combineren om een verrassend interieur te creëren. Ga bijvoorbeeld voor een koperkleurige muur met een koningsblauwe bank en okergele accessoires. Verf je de muur blauw, dan is het mooi om hier een koperkleurige stoel of lounge voor te zetten. Wil je experimenteren met een okergele muur? Dan kun je het okergeel het beste combineren met een neutrale kleur als zwart, grijs of wit. Op die manier houdt je de ruimte rustig, terwijl de kleur op de muur gezelligheid en sfeer naar de ruimte brengt. 

In deze blog heb je gelezen over een herfstkleur op de muur. Wil je meer lezen over decoratie? Lees verder in ons blog

Plaats een reactie