5 manieren om een lege wc-rol te herbruiken

Lege wc-rollen: je gooit ze meestal weg, maar je kunt er ook een hele hoop leuke dingen mee maken! Daarom geven wij je in dit artikel 5 manieren om een lege wc-rol te herbruiken. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook leuk! 

lege wc-rol

Voer de vogels met een lege wc-rol

Heb je een lege wc-rol over? Dan kun je hier snel en eenvoudig een D.I.Y. vogel voerbak van maken. Heb je kinderen, dan is dit ook een leuke manier om de kinderen bezig te houden! Neem de lege wc-rol en smeer deze in met pindakaas. Rol de wc-rol hierna door vogelvoer en zorg dat de hele rol bedekt is met zaadjes. Hang de rollen nu op aan een boom en wacht tot er vogeltjes op af komen. 

Maak een kunstwerk 

Je kunt wc-rollen ook op verschillende manieren gebruiken om kunst mee te maken. Door de wc-rollen bijvoorbeeld in een pot verf te dippen kun je perfecte kringetjes maken. Knip je de wc-rollen in kleine reepjes dan ontstaan er kleine rondjes waar je ook mee kunt knutselen. Ga gewoon eens aan de slag en laat je creativiteit de vrije loop! Geef de spiegel aan de muur bijvoorbeeld een upgrade door leuke patronen rondom de spiegel te maken met stukjes wc-rol. 

Gebruik een lege wc-rol als telefoonhouder 

Wist je dat … je met een lege wc-rol een telefoonhouder / draagbare speaker kunt maken? Leg de wc-rol verticaal neer en knip een gleuf midden in de wc-rol. Als je hier je telefoon in schuift dan heb je een telefoonhouder. Door nu muziek te draaien wordt het geluid door de wc-rol versterkt. Je hebt dus een telefoonhouder en draagbare speaker in één! Je kunt de wc-rol opleuken door deze te schilderen of in te pakken met een leuk papiertje. 

Je eigen moestuintje

De moestuintjes van de Albert Heijn zijn landelijk bekend, maar de moestuintjes zijn periodiek verkrijgbaar. Hoe leuk is het als je thuis zelf een moestuintje kunt maken met lege wc-rollen? Vouw de onderkant van de wc-rol dicht en vul de wc-rol met aarde. Als je geen zaadjes hebt, dan kun je proberen om de zaadjes van groenten en fruit te gebruiken. Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor kinderen! 

Vul een lege wc-rol met honden- of kattensnoepjes

Heb je geen kinderen en hou je niet van knutselen? Dan kun je lege wc-rollen ook gebruiken om je huisdieren een uitdaging te geven. Vouw de onderkant van de wc-rol dicht en vul de rol met de favoriete snoepjes van je hond of kat en wat brokjes. Door de bovenkant nu ook dicht te vouwen, geef je je huisdier een uitdaging om de snoepjes en brokjes eruit te halen. Is je huisdier een moeilijke eter, dan kun je hem of haar hier ook mee motiveren om beter te eten. Win-win! 

Je kunt lege wc-rollen tot slot gebruiken als opslag. Door de wc rollen bijvoorbeeld in een bakje op je bureau te zetten, houd je pennen en potloden netjes bij elkaar.

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren wat je kunt doen met een lege wc-rol.  

Plaats een reactie