De eettafel stijlen: zo doe je dat!

Je eettafel stijlen kan een lastige klus zijn. Afhankelijk van je interieurstijl en of je wel of niet van prulletjes houdt, kun je de eettafel op verschillende manieren stijlen. In dit artikel ontdek je hoe je dat doet en waar je op moet letten als je de eettafel gaan stijlen. 

eettafel stijlen

Eettafel stijlen in een minimalistisch interieur 

Heb je een minimalistisch interieur? Dan wil je de eettafel ook stijlen met minimalistische accessoires. Zorg ervoor dat er niet te veel spullen op de eettafel worden verzameld. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat je meer spullen moet verwijderen als je de eettafel gebruikt, maar zorgt er ook voor dat de eetruimte voller en drukker aanvoelt. Om dit te voorkomen kies je voor één of enkele accessoires die niet teveel opvallen, maar de eetruimte toch wat meer flair geven. Hoe je dat precies doet? Door bijvoorbeeld voor een kleine vaas, gemaakt van natuurlijke materialen, te kiezen en hier bloemen in te doen die goed passen bij de kleuren van het interieur. 

Bigger is better! 

Wil je de eettafel juist omtoveren tot een ware blikvanger in de kamer? Dan kun je er ook voor kiezen om flink uit te pakken met de tafeldecoratie. Ga voor grote, zware materialen en speel met interessante verlichting boven de tafel. Door de verlichting bij de decoratie te betrekken, kun je de tafel letterlijk in de spotlight zetten en breng je bovendien meer sfeer naar binnen. Als je op zoek bent naar inspiratie voor de tafeldecoratie zelf, dan kun je denken aan een unieke fruitschaal, een robuuste pot met bloemen of allebei! 

Spelen met verlichting 

We lieten het al doorschemeren, maar spelen met verlichting is altijd een goed idee. Of je nu op zoek bent naar manieren om je eetkamer interessanter te maken, meer sfeer of licht naar binnen te halen of bepaalde aspecten van het interieur wilt accentueren. Met verlichting kun je alle kanten op. Wil je verlichting gebruiken om de eettafel in een mooi licht te zetten, dan kun je tegenwoordig ook kiezen voor lampen die je van kleur kunt veranderen. Zo kun je de sfeer in de eetkamer en de uitstraling van de eettafel in een handomdraai veranderen. 

Eettafel stijlen met accessoires 

Wil je de eettafel stijlen met accessoires dan kun je alle kanten op. Denk aan vazen met bloemen, kaarsen, boeken of een mooi beeldje. Ga je aan de slag met het stijlen van de eettafel dan is het aan te raden om voor accessoires te kiezen die in deze ruimte passen. Denk aan accessoires die je kunt gebruiken of die de sfeer verbeteren, zonder dat accessoires in de weg staan tijdens het eten. 

Haal tafelkleden in huis

Een andere snelle en eenvoudige manier om de eettafel een andere look te geven is door te investeren in verschillende tafelkleden. Met verschillende tafelkleden kun je de uitstraling van je tafel periodiek veranderen, zonder te investeren in een nieuwe tafel. Kies in dit geval voor een combinatie van tafellopers en tafelkleden, zodat je met de uitstraling van de eettafel kunt spelen. 

Plaats een reactie