Je huis decoreren met edelstenen en mineralen

Je huis decoreren met edelstenen en mineralen? Edelstenen en mineralen zijn een geweldige manier om je huis te decoreren en meer balans, creativiteit of motivatie in het leven te brengen. Afhankelijk van welke edelstenen en mineralen je kiest, haal je verschillende energieën naar binnen. Edelstenen en mineralen worden al eeuwenlang gebruikt bij het decoreren van huizen. Ze worden vaak “de ultieme Feng Shui-remedie” genoemd.

Je huis decoreren met edelstenen en mineralen

Het gebruik van edelstenen en mineralen in huis beperkt zich niet alleen tot decoratie. Edelstenen worden vaak gebruikt om de lucht te zuiveren of het welzijn te bevorderen. Sommige mensen gebruiken ze voor meditatie, genezing en andere spirituele oefeningen. Alhoewel de kracht van edelstenen en mineralen niet zo zeer te bewijzen zijn, zijn er veel mensen die de effecten hiervan merken. Zo voelt een huis bijvoorbeeld gezelliger en stabieler aan als er edelstenen en mineralen aanwezig zijn. Heb je last van veel negativiteit op de werkvloer? Dan kan het plaatsen van edelstenen en mineralen de sfeer op het werk verbeteren. Kortom: met de juiste stenen kun je alle kanten op.

De top 5 edelstenen die je sowieso in huis moet hebben

Vraag je je af welke edelstenen en mineralen je moet verzamelen? Dit is onze top 5 van onmisbare edelstenen voor in huis.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een roze variëteit van kwarts met een zachte, roze kleur. Het is een van de meest populaire edelstenen ter wereld en wordt al sinds de oudheid als sieraad gebruikt. Rozenkwarts wordt al eeuwenlang geassocieerd met liefde en romantiek. Er wordt ook aangenomen dat het helende eigenschappen heeft en het kan worden gebruikt om eigenliefde, vergevingsgezindheid en emotioneel evenwicht te bevorderen.

Tijgeroog

Tijgeroog is een type kwarts dat meestal geelbruin is en een lichte glans heeft. Het is een ondoorzichtig, aards mineraal met vlekken van zwart, rood, bruin of goud dat als siersteen kan worden gebruikt. Het wordt vooral gebruikt als bescherming tegen negatieve energieën en om spiritualiteit te bevorderen.

Amethist

Amethist is een natuurlijke edelsteen die al duizenden jaren wordt gebruikt in sieraden en religieuze ceremonies. Er wordt gezegd dat het de “steen van spiritualiteit en tevredenheid” is, evenals de “steen van nuchterheid”. Het werd door de oude Grieken gebruikt om dronkenschap af te weren. Deze steen staat ook bekend als een symbool van het koningschap, omdat men geloofde dat amethist van kleur zou veranderen als hij werd gedragen door iemand met een slecht hart.

Zwarte toermalijn

Zwarte toermalijn wordt al eeuwenlang gebruikt om te beschermen tegen negatieve energieën en trillingen van anderen, evenals de eigen zelfdestructieve gedachten en gevoelens. Dit kristal helpt niet alleen bij angst en stress, maar het kan ook helpen bij depressie. Het kan worden gebruikt om lichaam en geest in balans te brengen.

Rookkwarts

De rookkwarts-edelsteen werd voor het eerst gevonden in de Verenigde Staten in de jaren 1800, maar wordt ook gevonden in Brazilië, Madagaskar en Siberië. Deze steen helpt vooral bij het kalmeren van emoties, het verwijderen van negatieve energie en het verlichten van angst en stress.

Wil je meer weten over hoe je jouw huis leuk kunt decoreren? Bekijk dan de blogs op deze website onder de categorie decoratie.

Plaats een reactie